<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=67731" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Установиха о...

Абитуриентски бал в Царево се провали минути след началото му заради заразени с Covid-19 сервитьори

27 Юни 2020
0 16240

Балът на абитуриентите в Царево бе прекратен, малко след като започна, заради положителни резултати от тестовете за коронавирус на сервитьорите му – 7 души, пристигнали ден по-рано от София специално за събитието, предаде bTV.

24 часа преди балната вечер, управителят на заведението е направил тестове на всичките си служители – 51 човека, а резултатите са станали известни към 21 часа вечерта на самото тържество. Това наложило прекратяване на тържеството и отпращанете на зрелостниците.

Сервитьорите от София не са били наети и са поставени под карантина в Царево, а ресторантът е затворен за дезинфекция.

По настояване на кмета на града Георги Лапчев са взети повторни проби на сервитьорите и те са дали положителен резултат.

„Искаме да сме напълно сигурни какво се случва. Цялата ситуация е много странна, за това настояхме да се направят повторни тестове“, е заявил той.

Доц. Ангел Кунчев: Южното ни Черноморие е чисто от коронавирус

Случаят в Царево става ясен броени дни, след като в област Бургас бе проведено мащабно изследване за коронавирус, обхванало 2400 човека. Резултатите показаха, че едва 0.95% от жителите на областта са се срещнали с Covid-19. Данните дадоха основание да се заключи, че южното ни Черноморие е чисто от коронавирус.

По-късно стана ясно, че Регионалните здравни инспекции в страната (РЗИ) са започнали мащабни проверки на абитуриентските балове за спазване на отстоянията между масите в ресторантите и ползването на предпазни маски от персонала.

Кадри от проверки в няколко ресторанта в страната можете да видите във видеото.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции