<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=78435" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Полицаи арес...

Абсурдно: Нощни заведения в София заключиха клиентите си, за да избегнат проверки от МВР и РЗИ

21 Ноември 2020
0 7046

От СДВР и столичното РЗИ съобщават за редица нарушения на мерките и неспазване на работното време в заведения в София, предаде bTV.

На ул.“Врабча“, в частен клуб след 23.30 часа са открити множество посетители. При проверката в заведението са намерени различни наркотични вещества. Четирима са били задържани и са образувани са досъдебни производства. В друго заведение на същата улица, при извършената проверка е установено, че обектът работи след 23.30 часа и отново има струпани множество посетители.

В работен режим е бил и обект на ул. „Христо Белчев“ с над 100 клиенти. И там персоналът часове наред е отказвал да допусне проверяващите и гостите на заведението са държани вътре, без да могат да напуснат. Управителят е призован да даде обяснения.

В заведение край езерото Ариана персоналът първоначално не допуснал проверяващите и клиентите, които били над 200, останали вътре при затворени врати. След като на жена й прилошало, екипът извършил проверка в обекта. Снети са обяснения от клиенти.

Проверките са направени в петък вечерта от екипи на СРЗИ и столичното МВР и са съставени актове, отправени са предупреждение по Закона за МВР.

Официално: Вечерен час 23:30 за заведенията в София от полунощ на 1 ноември

Установени са редица нарушения и са съставени актове за неспазване противоепидемичните мерки в заведения в столицата. Това съобщиха от СДВР и столичното РЗИ.

Източник: bTV

Снимка на корицата: Pixabay

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции