<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=81054" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Китай осъди т...

Австралийска реклама, в която мъж яде сандвич с прилеп, беше дадена за разследване (видео)

05 Януари 2021
0 1171

Австралийска реклама, показваща мъж, който похапва сандвич с прилеп е била докладвана за разследване от регулаторния орган на страната, пише BBC.

Рекламата на магазин за ветроходно оборудване на фирмата Boating Camping Fishing store (BCF), която до момента има над 250 хиляди гледания в YouTube, показва мъж, който пародира версията, че коронавирусът се е появил след консумацията на прилепско месо от човек.

Докато първоначалните случаи на заразяване с вируса бяха свързани с пазар на живи животни в Ухан, Китай, все още няма убедителни доказателства, че консумацията на прилепи е довела до пандемията от Covid-19.

“Получихме многобройни оплаквания на зрители от лятната рекламна кампания на фирмата и в момента сме в процес на оценка на данните за наличие на обществен конфликт”, съобщават от регулатора.

Австралийска реклама, в която мъж яде сандвич с прилеп, беше дадена за разследване (видео)

В същото време говорител на фирмата е заявил, че тяхната безобидна рекламна кампания отчита, че мнозина австралийци няма да отидат на почивка през следващото лято заради мерките срещу коронавируса и посланието ѝ е да припознаят задния двор на домовете си като място за отдих и почивка.

Австралийска реклама, в която мъж яде сандвич с прилеп, беше дадена за разследване (видео)

Австралия и Китай са традиционни търговски партньори от десетилетия, но през последната година взаимоотношенията им на икономическия фронт отбелязват рекордно ниски нива спрямо предишен период от време.

Източник: BBC

Видео: YouTube/bcfaustralia

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции