<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=45726" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Електрическа...

Австралийски полицай, убил вомбат с камъни, няма да бъде наказан (видео)

08 Декември 2019
0 4793

Австралийският полицай Уелън Джонкок, който през април бе заснет как убива беззащитен вомбат с камъни, ще се отърве от наказание, съобщава DailyMail.

 

След два месеца вътрешно разследване полицията в Южна Австралия е стигнала до извода, че Джонкок е упражнявал гарантираните му права от закон от 1993 г., според който на аборигените, какъвто е полицаят, е разрешено да поддържат своите древни обичаи, като например да ловуват диви животни. Коренното население в Южна Австралия традиционно убива вомбати.

 

""

 

По време на разследването полицаят дори не бе отстранен от работа. Решението постъпката му да остане ненаказана предизвика сериозно недоволство и в социалните мрежи вече тече организация за протест. Същевременно представители на аборигените заявяват, че прояват на Джонкок няма нищо общо с техните ловни традиции.

 

"Никога не сме ловували по този начин. Не го правим и сега", заявява един от старейшините им.

 

Във видеото от април, което може да си припомните по-горе, се вижда как полицаят, облечен само с къси панталони, преследва животничето и го цели с камъни. В същото време негов приятел го следва с кола и го насърчава с викове: "Давай, убий го!"

 

Източник: DailyMail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции