<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=42540" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Борисов: Дире...

Адвокатът на акушерката, пребила новородено: 400 000 лв. обезщетение е много, детето е живо и здраво (видео)

20 Ноември 2019
0 3941

След като съдът намали присъдата на акушерката Емилия Ковачева, опитала се да убие новородено бебе, сега обвиняемата обжалва и предявения иска в размер на 400 000 лева. “Тази сума е прекомерна, защото детето е живо и здраво”, заяви пред бТВ адвокатът на Ковачева – Жанет Желязкова. 

 

НАМАЛИХА ПРИСЪДАТА НА АКУШЕРКАТА ЕМИЛИЯ КОВАЧЕВА, ОПИТАЛА СЕ ДА УБИЕ НОВОРОДЕНО

 

 

“Подобни обезщетения, дори и при по-трагични случаи, не се присъждат”, заяви адвокатът. По думите ѝ общественият натиск оказва влияние върху делото. 

 

 

Адвокатът на акушерката, пребила новородено: 400 000 лв. обезщетение е много, детето е живо и здраво (видео)

 

 

ПРЕБИТОТО ОТ АКУШЕРКАТА КОВАЧЕВА ДЕТЕ ОТКЛЮЧИЛО ЕПИЛЕПСИЯ

 

 

Преди време родителите на Никол, която малко след раждането си бе пребита от акушерката Емилия Ковачева разкриха, че детенцето е отключило епилепсия заради нанесените травми. На 17-и срещу 18 април 2015 г. 41-годишната тогава Емилия Ковачева пребива с юмруци и души новороденото момиченце, защото плачело повече от другите новородени в отделението и я изнервяло. Боят бе записан от видеокамерите в неонатологията на “Софиямед”, а животът на Никол бе спасен от лекарите в друга столична болница. Можете да си припомните шокиращия случай във видеото тук. Кадрите не са подходящи за хора със слаби нерви. 

 

 

 

 

 

„При всеки психиката реагира по различен начин на натоварване. Не са направени достатъчно изследвания по отношение на нейното психическо състояние”, допълни Желязкова. Според заключението на съда обаче Емилия Ковачева няма психично заболяване, нито е страдала от синдрома „бърнаут” (синдром на професионалното прегряване).

 

НОВО ОБВИНЕНИЕ ЗА АКУШЕРКАТА ЕМИЛИЯ КОВАЧЕВА – ПРЕБИЛА ОЩЕ ЕДНО БЕБЕ (ВИДЕО)

 

„Самата тя казва, че няма спомен за това деяние. Затова реших, че трябва да бъде направена една допълнителна съдебно-психиатрична експертиза по отношение на синдрома „бърнаут”, поясни Желязкова.

 

 

Тя е настоявала да бъде извършена и експертиза по отношение на състоянието на детето, за да се разбере към настоящия момент какво е неговото здравословно състояние и дали има причинно-следствена връзка между нанесената травма и отключената впоследствие епилепсия.

 

 

Източник: бТВ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции