Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
АЕЦ "Козлодуй" платила 30 хил. лв. за песен и клип (ВИДЕО)
АЕЦ "Козлодуй" платила 30 хил. лв. за песен и клип (ВИДЕО)
gospodari.com Вземи EMBED
Loading the video...
09-02-19
добавено
3015
прегледа

АЕЦ "Козлодуй" е платил няколко хиляди лева за песен и видеоклип към нея по случай 45-годишнината си, която се отбелязва на 4-септември. Автор на песента е бившият китарист на група Б.Т.Р. Кирил Божков, съобщава "Свободна Европа".  Видеото е с продължителност 5 минути и кадрите показват сцени в и около АЕЦ "Козлодуй". Изпълнението на песента е поверено на служителите на централата. "Усмивка за теб, усмивка за мен", пеят изпълнителният директор Наско Михов и неговият заместник, Александър Николов.

 

В изпълнението се показват талантите на централата и децата им. На цигулката е Маргарита Михайлова - експерт "Договори". На пианото е главният експерт Георги Барбов. Балетът и вокалната група са "При дома на енергетиката".

 

По неофициална информация, видеото е струвало около 30 000 лева. От АЕЦ-а не решили сами да правят клип, а ги поканили в международен проект на "Росатом" - "Песни на атомните градове". В него централи от вътрешността на Русия до Източен Сибир с музика успокояват, че ядрената енергетика значи мир.

 

АЕЦ "Козлодуй" е държавна компания и би трябвало да даде отговор на въпроса кое налага харченето на публични (дори и да са на държавно търговско дружество) средства за тази цел.

 

От първа атомна два пъти са отказали да дадат информация. "Нямам представа за точната цена, но е възможно да се стигне до подобна стойност, когато се калкулира целият процес", заявил е авторът на текста и музиката Кирил Божков за сумата от 30 хил. лв.

 

Източници: Свободна Европа, Dir.bg