<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=70188" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ТВ Враца свал...

„Аз за протести в чужбина не знам, ще си измисля“ (Коментарът на “Господарите”)

30 Юли 2020
0 30485

Тези думи на Канна Рачева, уловени в момент в който тя очаква включване на живо скандализираха обществото и взривиха социалните мрежи. Мнозина побързаха директно да обвинят медията в манипулация, без дори да са изгледали самото включване на репортерката на БТВ. Затова ние го публикуваме в пълната му дължина, без никаква намеса, за да може всеки, да прецени сам ситуацията.

Днес Канна Рачева публикува и статус във Фейсбук с който обяснява случката от нейната гледна точка:

„Аз за протести в чужбина не знам, ще си измисля“ (Коментарът на &#8220;Господарите&#8221;)

Ние от „Господарите“, като хора занимавали се дълги години с телевизия ще си позволим да коментираме, че в тези думи виждаме единствено стандартна комуникация между репортер на терен и редактор/продуцент, в която макар и репортерът да се ядосва, че до него не е достигнала информацията, която се иска да съобщи, няма нищо нередно и както в самата жива връзка става ясно, в крайна сметка, изкривяване или манипулация на информацията няма.

Проблемното „ще си измисля“ очевидно е насочено към човека в слушалката единственно с укор заради липсващата информация, а финалното изречение на самата връзка “доста хора са се събрали в основните градове в Централна и Източна Европа” представя абсолютен факт. Разбира се, всеки има право на собствена интерпретация на ситуацията и представянето й в максимално удобна за пристрастията му форма

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Pavlin Simeonov

    04 Август 2020

    Гледах новините онази вечер. Първоначално ми направи впечатление и бях сигурен, че много хора ще се хванат за този гаф, за да си упражняват пръстите в писане на глупави статуси. Реално обаче Канна Рачева не си измисли новина, а си измисли текст, тъй като информацията очевидно ѝ е представена в последния момент. Тя сама казва, че дотогава не е знаела. Тъй като току-що научава и няма подготвен текст, тя "си измисля", т.е. импровизира на момента. Разбирам да нямаше протести, но в предходните дни са показвани и в Германия, и в Англия, така че измисляне на новина нямаше. "Ще си измисля край на репортажа; да ми бяхте дали тази информация по-рано, за да се подготвя", а не "ще си измисля новина". Не прави чест на никого да злослови срещу журналиста.

Покажи всички Скрий

Реакции