<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=78773" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Доц. Ангел Ку...

Акад. Петрунов: Не взимайте имуностимуланти, когато сте болни – опасни са! (видео)

27 Ноември 2020
0 2071

Имунологът акад. д-р Богдан Петрунов предупреди по време на участието си в “Здравей, България” по NOVA да не взимат имуностимуланти, когато са болни.

„В човешкия организъм има естествен, вроден имунитет. Целта на средствата – витамини, имуностимулатори, е да стимулират естествения имунитет – тези естествени сили, които природата ни е дала”.

Снимка: Pixabay

„Всички тези средства се взимат, когато човек е клинически здрав. Те са опасни, когато пациентът вече е с инфекцията на коронавируса, защото може да засилят цитокиновата буря”, предупреди акад. Петрунов.

Той подчерта, че имуностимулантите трябва да се взимат, когато човек е здрав, защото профилактика се прави преди да се разболеем.

Доц. Ангел Кунчев: Ваксините за Covid-19 ще дойдат у нас през март (видео)

„За да влязат ваксините, те трябва да бъдат одобрени. Подадени са документи и се разглеждат, но мисля, че по-рано от пролетта на следващата година ние няма да започнем имунизация на населението”, каза той.

Имунологът подчерта, че за ваксините срещу коронавирус, които са познати към момента, не знаем основни неща – предпазват ли от заразяване с вируса, ще намалят ли смъртността и ще спрат ли разпространението на инфекцията.

Германия, Испания и Великобритания с план за спешна ваксинация срещу Covid-19 (видео)

„Нито една от фирмите не е отговорила на тези три важни въпроса. Няма никакво съмнение, че ще има повторно заболяване. Никой не може да каже каква ще е ефективността на имунитета, защото никой не го е видял. Никой не може да каже и колко ще продължи той”, обясни акад. Петрунов.

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции