<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=79117" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Инфлуенсърка...

Актрисата от “X-men”, “Inception” и “Juno” Елън Пейдж смени пола си и вече е Елиът

02 Декември 2020
0 7136

Холивудската актриса Елън Пейдж, чиято звезда изгря с тийнейджърската комедия за бременността “Джуно”, обяви в социалните медии, че е трансджендър.

“Имам късмет, че мога да го напиша. Да бъда тук. Да стигна до този етап от живота ми. Изпитвам огромна благодарност към хората, които ме подкрепяха в това приключение. Не знам как да изразя колко забележително е усещането най-после да обичам себе си толкова много, че да открия автентичната си самоличност. Благодаря за куража, щедростта и непрекъснатата работа за превръщането на света в по-отворено и състрадателно място”, пише Пейдж в съобщението си. 

Смяната на пола е съпътствана и със смяна на самоличността – занапред ще носи името “Елиът Пейдж” и ще ползва местоименията “той/него” или “те/тях”. 

Актрисата от &#8220;X-men&#8221;, &#8220;Inception&#8221; и &#8220;Juno&#8221; Елън Пейдж смени пола си и вече е Елиът

“Моля за търпение. Радостта ми е истинска, но и крехка. Истината е, че макар да изпитвам пълно щастие в момента и макар да знам каква привилегия ползвам, аз се страхувам. Страхувам се от навлизането в личното ми пространство, от омразата, от “шегичките” и от насилието. Не ме разбирайте погрешно – не се опитвам да потисна момента, в който би трябвало да се радвам и да празнувам, но искам да погледна пълната картина. Статистиката е поразителна. Дискриминацията срещу транс-хората е широко разпространена, коварна и жестока, като води до ужасяващи последствия. Само през 2020 г. са регистрирани поне 40 убийства на трансджендър хора, повечето от които са чернокожи или латино транс-жени”, пише Пейдж. 

Актрисата от &#8220;X-men&#8221;, &#8220;Inception&#8221; и &#8220;Juno&#8221; Елън Пейдж смени пола си и вече е Елиът

Пейдж е веган, атеист и феминист. Обяви, че е хомосексуална през 2014 г., а четири години по-късно сключи брак с партньорката си Ема Портнър. 

“Провокирате яростна вълна на подъл и унизителен гняв върху гърба на транс-общността – общност, сред която 40% от пълнолетните хора споделят, че са правили опит за самоубийство. Достатъчно. Никой не ви “отлъчва”, но вие наранявате хората. Аз съм един от тях и няма да мълчим, докато ни атакувате”, пише Пейдж. 

Актрисата от &#8220;X-men&#8221;, &#8220;Inception&#8221; и &#8220;Juno&#8221; Елън Пейдж смени пола си и вече е Елиът

Елиът Пейдж е сред малкото транссексуални звезди в Холивуд, сред които попадат актьори като Лавърн Кокс, Брайън Майкъл Смит или режисьорите Лана и Лили Уашовски. 

Източник: Instagram

Видео: YouTube/Human Rights Campaign

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции