<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=34707" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 9-годишно мом...

Алберт Попов: Очаквам много българи да ме подкрепят в Банско!

01 Февруари 2019
0 3772

Само няколко дни след като Алберт Попов направи историческо класиране в Кицбюел с 9 място и време 50,76 секунди, и влезе в шестицата на слалома в Шладминг (Австрия) за Световната купа по ски – първа шестица за българин в Световната купа от 1985 год. насам, топскиорът ни вече гледа към Световната купа в Банско (22 – 24 февруари). Младокът ще стартира в гигантския слалом, тъй като не е тренирал скоростни дисциплини този сезон.

 

 

Сега карам само в техничните, тялото ми няма да ми позволи да съм достатъчно бърз в скоростните – признава Алберт, цитиран от Труд. – С моите 70 килограма е трудно да се боря с Аксел Лунд Свиндал, който е 105. Пък и за това трябват доста треньори, много дълги писти, на които да се подготвяш. Доста е трудно все още за нас българите да имаме такива скиори.

 

За жалост, ще пропусна комбинацията в Банско, защото без тренировки в скоростните дисциплини е много рисковано. Иначе бих могъл да постигна много със слалома във втория манш, но здравето е на първо място. Ще карам само в гигантския. Очаквам много българи да дойдат да ме подкрепят. Мисля, че повдигнахме българския дух точно навреме преди Банско. Дано имам късмет да зарадвам феновете ни и на родна земя.“

 

Както е ясно, Банско ще е домакин на кръг от Световната купа по ски от 22 до 24 февруари. Мъжете ще карат алпийска комбинация, Супер Г и гигантски слалом. Това ще бъде 6-ата Световна купа по ски на Бъндеришка поляна и общо 8-ата след двете поредни по сноуборд през 2017-а и 2018-а. На писта „Марк Жирардели“ ще се проведат бързите дисциплини – Супер Г и гигантски слалом, а на „Алберто Томба“ ще е слаломът, който е част от алпийската комбинация.

 

Предстоящата кампания ще е 3-тото идване на мъжете в Банско след 2011-а и 2012-а. Очакваният брой участници в 3-те дни е 350 души, като от тях 150 са състезателите, а 200 са помощният персонал.

 

Невероятното представяне на Алберт получи широк отзвук не само у нас, но и сред всички фенове на алпийските ски по света. След влизането си в шестицата преди няколко дни 21-годишният Попов качи видео във фейсбук, на което благодари на феновете си за подкрепата.

 

„Здравейте на цяла България. Вчера беше един страхотен ден. Радвам се, че успях да направя две силни спускания. Благодаря на всички, които ме подкрепиха вчера и на пистата, и в България. Показахме, че българите можем!“

 

Източник: Uspelite.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции