<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=29808" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Репортерка с...

Алек Минасян, който премаза 10 души с ван в Торонто, е терорист женомразец

26 Април 2018
0 10328

Алек Минасян, който уби 10 човека след като се вряза с ван в пешеходците на голяма улица в Торонто в понеделник, е терорист воден от омразата си към жените, според проучване на Vox

 

 

Във вторник стана ясно, че той е публикувал статус във Фейсбук, където пледира вярността си към група с името "Incel Rebellion". 

 

""

 

Това, което е известно за сдружението е, че не е организирана военна група, ами по-скоро следва идеологията на така нареченото движение "incel" – онлайн общество от мъже, които са обединени от тяхната невъзможност да накарат жени да спят с тях. Думата "incel" в случая идва от “involuntarily celibate”, което означава "принудително безбрачен". 

 

 

Тези "принудително безбрачни" мъже са развили социо-политическо обяснение за техните сексуални неуспехи, което следва идеята, че жените са повърхностни, зли и привлечени единствено от мускулести представители на мъжкия пол. Това, разбира се, е несправедливо за тях – мъжете, които страдат от вродените си генетични недостатъци. 

 

 

Една малка и силно радикална част от тези "принудително безбрачни" мъже вярват, че отговорът на проблемите им се крие в насилието, особено когато то е насочено към жените – групата на “Incel Rebellion” или “Beta [Male] Uprising”, които се надяват с действията си да променят текущото сексуално положение по света. 

 

 

Минасян не е първият член на групата, който действа с насилие. През 2014 сексуално възпрепядстваният Елиът Роджър уби 6 души и рани 14 в престрелка в Санта Барбара, Калифорния, преди да се самоубие.  

 

""

 

Той обясни действията си в дълго и доста зловещо съобщение изпратено да познатите си и по-късно споделено онлайн, където пише, че това е отмъщение за всички жени, които са му отказали да правят секс с него. Роджър, син на режисьор на филма "Игрите на глада", шокира света с масовото убийство и същевременно с това се превърна в герой за останалите женомразци.

 

 

Дори самият Минасян го описва като "върховен джентълмен" в статуса, който публикува във Фейсбук – "Всички да се преклонят към върховния джентълмен Елиът Роджър".  

 

 

КАНАДСКИ ПОЛИЦАЙ АРЕСТУВА ШОФЬОРА НА ВАНА УБИЛ 10 ДУШИ БЕЗ ПИСТОЛЕТ (ВИДЕО)

 

 

Малък е процентът на мъжете-женомразци, които решават да действат с насилие или тероризъм, но те със сигурност са нов вид заплаха. Те нагледно показват как онлайн обществата могат да пробудят насилие в младите разочаровани мъже на база на техните лични страдания.

 

 

Дж. М. Бергер, експерт от Международния център за борба с тероризма в Хага, казва, "Женомразството не е ново като идея или като идеологическата тенденция. Това да има отчетливо движение преди всичко водено от женомразство обаче е сравнително ново." 

 

 

""

 

 

Тази група от "принудително безбрачни" мъже не включва всички мъже, които не правят секс. Тук става въпрос за онлайн общество от мъже, които са тъжни и самотни, някои с крайна форма на социално тревожно разстройство и дори депресия.

 

 

Минасян пише в статуса си във Фейсбук "We will overthrow all the Chads and Stacys", с което има предвид, че славата на атрактивните мъже и жени (Chads and Stacys) ще приключи един ден. За него “Chads” са атрактивните мускулести мъже, които са успешни сексуално, а “Stacys” са атрактивните лесни жени, които спят с първите. Тези мъже и жени принадлежат едни на други. Те са идеалите за света. Докато едните съществуват, и другите ще съществуват. А докато атрактивните мъже продължават да съществуват, жените никога няма да избират да спят с "принудително безбрачните" мъже с лоши гени. 

 

 

Водени от това чувство на безпомощост от сексуалната си гибел, те се превръщат във все по-опасна група от мъже. Вместо да се подкрепят и да си помагат един на друг, те използват омразата като оръжие срещу света. Техният най-голям довод е, че светът им дължи секс, но те могат да го получат, понеже жените са повърхностни. Това на своя страна разраства омразата им към жените и към днешното общество.

 

 

РАЗКРИХА ПОДРОБНОСТИ ЗА ШОФЬОРА, КОЙТО СЕ ВРЯЗА В ПЕШЕХОДЦИ В ТОРОНТО

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции