Американският “Playboy” обяви, че спира печатното си издание, заради кризата с коронавируса

19 Март 2020
40 292

Точно както на много други компании се налага бързо да променят структурите си и потоците от приходи на фона на предприетите мерки за изолация, свързани с коронавируса, така и на списание “Playboy” се наложи да го направи.

Компанията обяви днес, че вече няма да издава своите печатни издания на списането, като то ще се превърне в напълно дигитално за остатъка от годината. Може би добрата новина е, че през 2021 г., компанията отново ще пусне печатните издания, но в по-ограничени тиражи.

Ето откъс от дългото отворено писмо от изпълнителния директор на Playboy:

„Решихме, че изданието ни за пролет 2020, което ще се продава както в печатен, така и цифров формат тази седмица, ще бъде нашето последно печатно издание за годината в САЩ. Ще преминем към главно към дигитално издаване на цялото ни съдържание, включително интервютата за “Playboy”, рубриките “20Q”, “Playboy Advisor” и, разбира се, нашите “Playmate” фотосесии.

През 2021 г., заедно с нашето дигитално съдържание и стартирането на нови потребителски продукти, ще върнем свежи и иновативни печатни издания в най-различни нови форми, включително лимитирани, партньорства с най-провокативните създатели, навременни колекции и много други.

Започнахме с печатни издания и това винаги ще бъде част от нас”, каза Скот Фландърс, изпълнителният директор на Playboy.

Имайки предвид това, прекъсването е по-скоро пауза в печатните издания, отколкото директно спиране.

„Заешката глава”, както това писмо описва логото на “Playboy”, ще се завърне в даден момент, но нова възможна икономическа криза, подобна на тази през 2008-ма година, кара печатната индустрия да настръхва и определено не е това, от което списанията се нуждаят в момента.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции