<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=101993" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Нов сезонен в...

Американците обвиняват имигрантите за разпространението на Covid-19

04 Октомври 2021
0 107

Все повече американци обвиняват имигрантите в страната за сериозното разпространение на коронавируса, информират медиите зад Океана. 55% от републиканците и 40% от неваксинираните възрастни жители на САЩ смятат, че имигрантите и туристите са причината за големия скок с новозаразени и починали от Covid-19. Това са данните от последното проучване по темата.

Междувременно д-р Антъни Фаучи, директор на Националния институт по алергични и инфекциозни заболявания на САЩ, коментира темата пред CNN и заяви, че не имигрантите стимулират разпространението на коронавируса в Америка.

“Погледнете просто данните и хората, които са се заразили, хората, които са в болницата, хората, които са починали. Това не е процес, който се движи от имигранти”, каза д-р Фаучи.

Повече от 700 000 американци са починали от Covid-19, случаите са повече от 43 милиона.

“Проблемът е в нашата собствена страна. Със сигурност имигрантите могат да се заразят, но те не са движещата сила. Нека се изправим пред реалността”, заяви д-р Фаучи.

Някои политици от републиканците се опитват да обвинят имигрантите за скоковете с новозаразени с вируса, включително и губернаторът на Флорида Рон Десантис и губернаторът на Тексас Грег Абът. Експерти по обществено здраве обаче заявиха, че няма доказателства в подкрепа на твърдението, че мигрантите предизвикват скоквете в статистиката.

Източник: Бизнес Инсайдър

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции