Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Анатолий Карпов: Кирилицата идва от Византия (видео)
Анатолий Карпов: Кирилицата идва от Византия (видео)
19.06.17
добавено
9039
прегледа

В Русия знаем, че кирилицата идва от Византия. Това каза в ефира на БТВ шахматистът и депутат от руската Дума Анатолий Карпов по повод изказването на руския президент Владимир Путин, който обяви на 24 май, че славянската писменост идва от македонските земи.
 

 

Карпов уточни, че границите на държавите са били съвсем различни, когато азбуката е бил създадена и добави, че кирилицата идва от Балканите.

 

 

Анатолий Карпов е в България по покана на партия „Атака”, а из страната го развежда бившият главен секретар на МВР, а сега национален координатор на „Атака” Светлозар Лазаров.

 

Преди „Атака” имаха връзка с партията на Владимир Жириновски, но преди три години оглавих една делегация на руската дума и оттогава отношенията ни се развиха, коментира шахматистът. Той обяви, че познава руският президент Владимир Путин, не би определил отношенията им като близки, но го подкрепя.

 

Източник: Novini.bg