Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Ангелкова не вижда презастрояване по морето
Ангелкова не вижда презастрояване по морето
gospodari.com
06-18-19
добавено
6598
прегледа

Невярно твърдение е, че Черноморието се презастроява. Това заяви пред Нова тв министърът на туризма Николина Ангелкова в отговор на въпрос за опасения на протестиращите срещу забраната за диво къмпингуване, че дивите места са апетитни за строеж на хотели-гиганти.

 

В закона ясно е записано, че се забранява всякакво строителство върху дюни и съответно да се видят параметрите, които са силно  ограничени за зона А и Зона Б.

 

Навсякъде по света има различни места за почивка и хората си избират. Ние постоянно правим анализи, за да можем да профилираме нашата услуга. България е позната като дестинация ,която предлага качество на добра цена. Имаме ръст и 27 милиона реализирани нощувки. Правим много за привличане на повече туристи към България, коментира министърът.

 

Безкомпромисни ще бъдем към всички концесионери по плажовете, които допускат нарушения, заяви още Ангелкова.

 

Задължително трябва да има осигурен безпроблемен свободен пешеходен достъп до плажовете, те да се поддържат и почистват. Имаме 80 плажа под наем и 60 са отдадени на концесия. Цяло лято нашите мобилни екипи са по плажовете, посочи тя.


В промените в закона за туризма сме заложили изисквания спрямо външния вид на всички постройки, зелени площи, всички елементи от облика на плажовете и курортите, посочи тя.

 

Източник: Фактор