<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=79773" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Потайната ва...

СЛЕД НАМЕСАТА НА ГОСПОДАРИТЕ: Решение за пациенти с рядко заболяване (РЕПОРТАЖ)

11 Декември 2020
0 1305

Скъпи приятели, наскоро ви представихме разказа на две жени, борещи се с рядко заболяване – муковисцидоза. Във видеоразговор с репортерката ни Виктория Симеонова те споделиха, че от Националната здравноосигурителна каса отказват да финансират лечението им с медикаментите Kaftrio и Trikafta, тъй като те са навършили 18-годишна възраст.

Лишават пациенти с редки заболявания от лечение (РЕПОРТАЖ)

След намесата на „Господарите“ здравният министър проф. Ангелов обяви, че вече има решение за тези две пациентки – предстои те да бъдат изпратени в Словения, а лечението им ще бъде поето от бюджета на НЗОК. Лично пред нашата камера той даде обещание това да се случи съвсем скоро. А ако заради епидемията от коронавирус има проблем с извършването на лечението в Словения, те ще бъдат пренасочени към други европейски страни.

Министър Ананиев коментира и темата с белодробните трансплантации. По думите му обучаването на кадри, които да извършват такива продължава и в момента. Той обеща да направи проверка на възможностите на страната ни да изпраща пациенти за трансплантации в чужбина, след като му припомнихме, че предшественикът му на министерския пост Кирил Ананиев беше обещал точно това.

Продължаваме да следим темата, а вие ни сигнализирайте само на gospodari.com и на телефон *3333 за всякакви злоупотреби, измами и корупция.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции