<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=74799" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Деца починах...

Ангел Кунчев: Нови мерки ще има, но не и цялостно затваряне (видео)

02 Октомври 2020
0 3095

“Обстановката е много динамична, ще вземаме мерки на база на ситуацията в страната. Ще се наложат доста такива. Няма да има блокиране на цели населени места, но ще има реакция в клъстерите на разпространение”. 

Това заяви главният държавен инспектор доц. Ангел Кунчев по повод увеличеният брой новозаразени от Covid-19 в предаването “Здравей, България” по Нова тв.

263 нови случая на коронавирус у нас, 7 души са починали

“В момента вземаме мерки на места. Последният случай е от село Зайчар. Не сме затваряли самото село, но затворихме заведения, където могат да се осъществят тесни връзки. Оставихме да работят само хранителните магазини”, допълни доц. Кунчев.

Главният държавен инспектор напомни, че властите в Израел са върнали строгите мерки от разгара на пандемиятаа. Там положителните случаи са достигнали 867 случая на 100 000 души население.

Ангел Кунчев: Нови мерки ще има, но не и цялостно затваряне (видео)

Заради рекорден брой заразени: Израел въвежда две седмици пълна карантина (видео)

Поради това се затварят синагогите, а на работа ще ходят само служителите на отраслите от първостепенно значение. Разрешени са събирания на открито, включително протести, но ограничени до максимум 20 души.

Той коментира ситуацията в страната ето така:

„Има ръст при заразените с COVID-19. В сравнение с двете предишни седмици той е малко над 50%, което е неприятно. Все пак обаче сме под 300 случая дневно, което ни поставя във втората половина на класациите в ЕС”, каза още той.

“Характерното са вируса е, че е доста динамичен. Август и септември задържахме ниска заболеваемост. В края на септември започна лек ръст. Страната с най-висока заболеваемост в Европа е Черна гора, а те бяха обявили, че са се справили с вируса”, каза още доц. Кунчев.  

Източник: Нова тв

Видео: Нова тв, “Здравей, България”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Adrian Ndre

    04 Октомври 2020

    За к'во оставяте хранителните магазини отворени бе червей? Затворете всичко и се гиржете за населението да получава храна лайнар мръсен!!! Дайте на народа малко от тия пари дет скубете от ЕС ваща мамичка гнила

Реакции