<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=67396" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Въвеждат нов...

Ангел Кунчев: Отворена е възможността за връщане на най-сериозните мерки (видео)

24 Юни 2020
0 8454

„Всички възможни мерки са на масата. От развитието на ситуацията ще се вземат решения какво и кога да се наложи”, заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев пред Нова тв.

Той каза, че ако заболеваемостта расте заплашително, е отворена възможността за връщане на най-сериозните мерки.

Отново скок: 130 случаи на коронавирус у нас за денонощие, общият брой надмина 4000

Кунчев посочи, че глобата, която ще бъде наложена на премиера Бойко Борисов, за това, че беше без маска в Рилския манастир, ще е 300 лева. Ще бъдат глобени и репортерите, и операторите, които не са спазили правилата. Предписания са изпратени и на парламента, защото и там правилата не се спазвали съвсем стриктно.

Той отново призова за спазване на настоящите противоепидемиологични мерки.

„Вчера уведомихме всички директори на РЗИ, че трябва да потърсят всеки орган за контрол, който може да се включи в този процес, за да се почувства този контрол на всяко едно място, за да разберем, че ако ние не се пазим, няма как държавата с централизирани мерки да ни осигури 100% защита. Донякъде разбирам емоционалното желание да отхвърлим всичко и да забравим това и да продължим да живеем пълноценно, но е факт, че вирусът продължава да циркулира и това крие рискове. Трябва непрекъснато да се напомня за мерките, защото те са ключови – и дистанцията, и личната хигиена, и дисциплината. Вирусът продължава да циркулира и крие рискове. В последните две седмици тези високи стойности ни показаха, че вирусът удря точно там, където има грубо неспазване – събиране на ловна дружинка, партийно събиране, религиозно и спортно събиране. Нещата са ясни“, каза главният държавен здравен инспектор.

Доц. Ангел Кунчев: Бях заплашван с гнусни есемеси с ругатни (видео)

Той подкрепи искането на болниците и БЛС да се прави PCR тест на всеки, който влиза в болница.

„Продължаваме да се чудим как точно се предава вирусът. В едно семейство един заразен и не го предава на останалите. А в Перущица пасторите за нула време заразиха толкова хора”, коментира още доц. Кунчев.

„Изведнъж решихме, че проблемът е свършил, слагаме точка, тръгваме на море. За съжаление не е така”, коментира още той.

Източник: Нова тв

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Peter Dochev

    24 Юни 2020

    Брутално се натрапват отвратителните досадници.Никога няма да ти простят.Това се помни и не се забравя.В джунглата властта е нещо много измамно и временно.Борбата за власт никога не спира и често само се ожесточава.

Покажи всички Скрий

Реакции