<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=94631" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ще има ли зад...

Доц. Кунчев: От август ще видим и у нас повишаване на новите случаи на Covid-19 (видео)

21 Юли 2021
0 647

“В последните няколко дни се наблюдава обръщане на тренда и леко повишаване на новите случаи на Covid-19 и така ще е до края на юли, но от август ще видим ускорението, на което сме свидетели и сега в някои страни.” Това обяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Той напомни, че в момента заболеваемостта в отделните европейски страни се движи в изключително сериозни граници. Във Великобритания например заболеваемостта е 108 пъти по-висока от тази и у нас и затова сме ограничили влизането от тази страна, уточни Кунчев.

„На база на граничния контрол успяваме да забавим максимално проникването на Индийския вариант. У нас той е разпространен под 30%, във Франция е 68%, в Германия – 74%, в САЩ „Делта“ – над 90%“, подчерта главният държавен здравен инспектор.

Според него и у нас, както е в други европейски страни, ваксинацията на медиците и социалните работници в домове за възрастни хора трябва да стане задължително.

В България в момента малко над 16% е напълно имунизираното население и това ни оставя в дъното на класацията в Европа по ниво на ваксинация.

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции