<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=69857" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: За близо поло...

Ангел Кунчев ще предложи удължаване на епидемичната обстановка (видео)

24 Юли 2020
0 2268

Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев ще предложи удължаване на извънредната епидемичната обстановка у нас, предаде bTV.

Данните към момента не сочат нищо оптимистично. Така Ангел Кунчев мотивира нуждата от удължаване на извънредната епидемична обстановка у нас. Тя трябваше да приключи в края на месец юли. Министерският съвет взема окончателното решение дали да я удължи.

Дом за възрастни в Русе се превърна в огнище на коронавирус

Заразените в Дома за стари хора в Русе вече са 15 души. 11 от тях са потребители, настанени са в болница. Направени са тестове на целия персонал, а от понеделник и на всички 200 настанени в дома. Посещенията в тези места са забранени, но ако кризата продължи твърде дълго, ще се мисли за разрешаването им при определени условия.

„Ако продължи твърде много, трябва да го направим, иначе е нечовешко да се отнасяме така с тях“, каза Ангел Кунчев.

Доц. Ангел Кунчев: България се стреми към 2-3 място по заболеваемост в Европа

Съзнателно да ограничим контактите си и да спазваме правилата на дистанция и дезинфекция, казва главният държавен здравен инспектор. Той допълва, че е наясно, че обществото е уморено от мерки и трудно би приело нови ограничения.

И в момента областните щабове и кметовете могат да въвеждат допълнителни противоепидемични мерки, ако такива се налагат.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции