<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=34281" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Анди Мъри се сбогува с тениса през сълзи: Всичко свърши

11 Януари 2019
0 12385

Анди Мъри не успя да удържи сълзите на пресконференция в Мелбърн, рухна, съвзе се и все пак съобщи новината. А тя разтърси тениса и спорта.

 

 

Само на 31 години британецът се отказва, след като не успява да преодолее проблемите с травми и да се върне към състоянието на победител на корта.

 

 

Мъри ще започне следващата седмица все пак на игрището и ще се изправи срещу Роберто Баутиста Агут в първия кръг на Откритото първенство на Австралия. И вероятно след отпадането от турнира, когато и да дойде то, ще се оттегли.

 

 

"Планът е да издържа до "Уимбълдън" през юни и да се откажа след него, моя домакински турнир – започна сравнително уверено Мъри на брифинга. – Иска ми се да играя там за последно. Но не знам дали ще издържа… Болката е твърде силна, непоносимо е. Много е вероятно Мелбърн да е последният турнир. Най-късно през юни всичко ще приключи. Всичко свърши."

 

 

Последва простичък наглед въпрос: "А как се чувствате в момента?". И тогава британецът рухна.

 

 

"Не се чувствам добре – каза, след което се разплака и наведе глава, за да избегне погледите. – И това продължава страшно много време. За последните 20 месеца болката не е спирала, опитахме всичко, на моменти имаше подобрение, но никога не усетих да съм напълно здрав и готов. Тежи ми и, че не мога да съм на нивото, което постигнах преди травмите."

 

 

Мъри е шампион на US Open 2012, а след това спечели два пъти титлата на "Уимбълдън" (2013 и 2016 г.), като с това се превърна в един от малкото играчи, вдигали повече от една титла на Големия шлем в ерата на супершампионите Джокович, Федерер и Надал.

 

 

През 2016-а започнаха проблемите с бедрото му, като контузията се оказа далеч по-сложна от очакваното. За календарната 2018-а Анди изигра едва 14 мача и изглеждаше сянка на себе си.

 

"Имам още една възможност да се оперирам – продължи Мъри. – Но това ще е сложна интервенция, която може да ми осигури нормален живот, просто да няма болка постоянно в крака ми. Не говорим за нещо, което ще ме върне на корта, а да ми помогне в живота извън спорта."

 

 

Всичко приключва – след 37 седмици като №1 в изключителната ера на великите Ноле, Рафа и Роджър, след 14 титли от Мастърс сериите, три трофея в Големия шлем и 2 златни Олимпийски медала, Анди Мъри казва "стоп". Само на 31.

 

Източник: dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции