<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=78755" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Директорът н...

Анестезиолог отправи гневно обръщение към хората, които не спазват мерките (видео)

27 Ноември 2020
0 8161

Анестезиолог от бургаската болница “Бургасмед” написа гневен пост с обръщение към всички, които не спазват мерките и описа тежката картина в Covid отделението, предава Нова тв.

Д-р Александър Серафимов публикува снимка на жълт чувал, които използват за починалите от коронавируса и това доведе до хиляди коментари под публикацията.

„Положението е изключително сериозно. Всички реанимации в България са крайно претоварени и персоналът е подложен на изключително натоварване“, разказва специалистът. Той добавя, че легла и медикаменти в страната има, но няма персонал.

Доц. Ангел Кунчев: Мерките няма да бъдат разхлабени рязко на 21-ви декември (видео)

„Постът ми бе написан след едно тежко дежурство. Видях протестиращите пред Здравното министерство и в мен се появи чувство на безсилие, на несправедливост и демотивация“, разказва д-р Серафимов.

„В болницата в Исперих работят 4 човека. Двама от тях са болни. Вчера една от нашите сестри дойде на работа с пневмония. След PCR се доказа и Covid-19. Колегите работят болни и носят абокати. Когато не се грижат за пациентите си включват медикаменти, за да могат да се излекуват и  самите те“, казва още анестезиологът.

Ето какво гласи и целият текст на Серафимов във Фейсбук:

“До всички протестиращи и нежелаещи да спазват мерките!!!Знаете ли какво е това? Нарича се трупен чувал и от няколко дни не спирам да разменям пълни за празни!!! Е, писна ми да си скъсвам гъза от работа, да не спя, да не ям, защото нямам време и в крайна сметка всичко да е напразно! Защото в интензивното болните с ковид са вече толкова зле, че не можете дори да си представите! Гледката е ужасна!!! Да не говорим, че няма лекарства, няма персонал или наличния такъв вече е на ръба на силите си или е заразЕн! Колегите продължават да работят, макар и болни! Не малко от тях пък вече не са сред живите, заради тая коварна болест! Бесен съм!!! Да, реаниматор съм и това ми е работата! Но мисълта, че безхаберни и безотговорни индивиди, като тези пред Здравното министерство днес, блъскащи и плюещи полицаите, не само, че ме демотивират и отвращават, но и ме вбесяват!

Какъв човек трябва да си, за да поставяш малоумните си доводи пред живота!? Съвест нямаш ли, бе? Ако не за себе си, помисли за майка ти, баща ти, брат ти, сестра ти…Ще умрете от глад ли за 1 месец или ще свърши света ако не ходите в мола, във фитнеса или на дискотека? Не се опитвам да плаша никого с поста си и снимката! Не се опитвам да внушавам съчувствие! Изморен съм и физически, и психически! Яд ме и ми е болно, че съм свидетел на всичко това! Нека е светъл пътят на всички, загубили битката с ковид 19, каквито са последните им одежди – жълтите чували!

До всички останали: Желая здраве! Аз продължавам да се боря, въпреки всичко и всички! Но докога?”

Източник и видео: Нова тв

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции