<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=91590" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ериксен се по...

Антиваксъри се възползваха от сърдечния арест на Ериксен, за да набедят ваксините срещу Covid-19 за опасни

14 Юни 2021
0 737

Само часове след като датският футболист Кристиан Ериксен буквално бе “възкресен” след колабирането си на терена по време на мач от Евро 2020, антиваксъри подновиха напъните си да убеждават хората, че ваксините са опасни, пише Vice. Само че в случая се натъкнаха на проблем: Ериксен не е ваксиниран.

Футболистът на Дания Кристиан Ериксен колабира на терена, стабилизиран е в болницата

“Той не е прекарвал Covid-19 и не е бил ваксиниран”, сподели Джузепе Марота – директорът на “Интер” – клубът, за който се състезава Ериксен.

Лекарят на датския отбор Мортен Боесен потвърди в неделя, че Ериксен е претърпял сърдечен удар на терена.

“Той си беше отишъл”, каза Боесен на пресконференция. “Нямам представа колко близо сме били от това да го изпуснем. Но го върнахме в рамките на една дефибрилация, което си е съвсем бързо”, допълни той.

Един от лекарите, спасили Ериксен на терена, е българин (снимка)

Още същият ден плъзнаха слухове, че инцидентът има връзка с ваксините срещу Covid-19. Те получиха солидна подкрепа, след като чехът Любош Мотл публикува в Twitter, че лекар на отбора на “Интер” обявил по радиото, че Ериксен е получил ваксината на Pfizer на 31 май.

Постът стана вайръл и бе препостнат във Facebook и Instagram. Антиваксърски групи в Telegram пък подеха слуха и се постараха да разпространят купища неверни данни по случая.

Кристиан Ериксен отправи послание към феновете си от болницата

В неделя радиостанцията Radio Sportiva написа в Twitter опровержение, заявявайки, че „никога не е съобщавала за становище от медицинския персонал на “Интер” относно състоянието на Кристиан Ериксен“.

Източник: Vice

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции