<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=83159" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Проучват дал...

Антиваксър, съсипал умишлено над 500 дози ваксина, вярва, че земята е плоска, а небето е измама

04 Февруари 2021
0 4366

Антиваксърът от Уисконсин, който умишлено унищожи 57 флакона с 570 дози ваксини на “Moderna”, вярвал, че Земята е плоска, а небето измама, пише LadBible.

Американски фармацевт умишлено съсипа 500 дози ваксина, вярвал в конспиративни теории

Стивън Брандънбърг, който е работил като фармацевт през нощта в медицинския център “Орора” в град Графтън в щата Уисконсин, извадил нарочно от хладилниците за съхранение на центъра 57 шишенца с ваксината, защото вярвал, че тя може да модифицира човешката ДНК. С тях е можело да бъдат ваксинирани над 500 души. Мъжът бил убеден, че пандемията е измислица.

Задържаният фармацевт, който е на 46 години, на първо време твърдял пред болничната управа, че ваксините са се оказали случайно извън хладилника, но после признал вината си. Първо той казвал, че ги извадил, за да вземе нещо друго от хладилника и след това забравил да ги върне. Разследването показало, че той ги е вадил от хладилника на два пъти. В нощта на 24 срещу 25 декември и после в нощта на 25 срещу 26 декември.

Снимка: AP

Бранденбърг бе арестуван през декември миналата година и при разпита обяснил действията си с убеждението, че ваксината съдържа микрочип и възпрепятства репродуктивните способности на хората, на които е поставена.

Колежка на фармацевта е споделила, че Бранденбърг често твърдял конспиративни теории и открито заявявал, че не вярва в съществуването на коронавируса.

Съпругата му пък заявила пред американски медии, че той твърдял, че целият свят рухвал и че правителството планирало кибератаки. Фармацевтът имал и семейни проблеми, тъй като жена му подала молба за развод през юни след осемгодишен брак и това го разстроило още повече.

Бранденбърг признал, че действията му били спонтанни и не е преценявал последствията от тях, поради случващото се в живота му. Той не отговорил на въпроса как така последователните му действия могат да се наричат спонтанни. По-късно той пояснил, че нямал доверие в препарата на “Moderna” и го счита опасен за човешкото здраве, но се извинил за действията си с и-мейл.

Привърженик на конспиративни теории нахлу в болница и се опита да изведе оттам пациент с тежък Covid-19 (видео)

Бранденбърг е призован в съда на 9 февруари, когато ще отговаря по две обвинения за безразсъдно подправяне на потребителски стоки, които предвиждат до 10 години лишаване от свобода и 250 000 долара глоба за всяко от тях.

Източник: LadBible

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции