Антирекорд в САЩ: 1480 жертви на коронавируса за 24 часа

04 Април 2020
24 3099

1480 души са починалите в САЩ от новия коронавирус за последните 24 часа. Това е черен антирекорд за едно денонощие изобщо досега в света, предаде „Франс прес“, цитирани от bTV.

Университетът “Джон Хопкинс” е преброил толкова смъртни случаи от 20:30 ч. в четвъртък източноамериканско време до същия час в петък. С това общият брой на починалите от вируса в Съединените щати вече става 7406.

САЩ освен това са далеч напред на първо място по брой потвърдени случаи на заразяване – около 277 000. На второ и трето място са Италия и Испания с по над 119 000.

Президентът Доналд Тръмп, който допреди дни омаловажаваше заплахата от коронавируса, промени политиката спрямо епидемията. Вчера той препоръча на американците да носят маска, когато излизат навън, макар да уточни, че самият той няма да го прави.

Президентът на САЩ подписа и изпълнителна заповед за спиране на износа в чужбина на маски за лице тип Н-95 (N-95) и други предпазни средства, необходими в борбата срещу епидемията, предаде “Ройтерс”. Целта е да бъдат предотвратени презапасяването и спекулата, обясни Тръмп в изявление.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции