Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Антична находка с черепи на момиченца шашна премиера Борисов: Може да са ги заклали! (видео)
Антична находка с черепи на момиченца шашна премиера Борисов: Може да са ги заклали! (видео)
Вземи EMBED
Loading the video...
08-14-19
добавено
5502
прегледа

Яма с пет черепа на момиченца показаха днес археолозите на премиера Бойко Борисов, който посети разкопките покрай трасето на магистрала "Хемус", между пътните възли Буховци и "Белокопитово". 

 

 

АРХЕОЛОЗИ СМУТИХА ПРЕМИЕРА БОЙКО БОРИСОВ С АРТЕФАКТ С "ГОЛЯМА ПИ*КА"

 

 

 

 

Министър-председателят инспектира новостроящия се пътен участък и публикува във Фейсбук видео от работното посещение. По трасето, на разстояние около километър, се извършват предварителни археологически проучвания под ръководството на гл. ас. д-р Андрей Аладжов.

 

 

На инспекцията дойдоха и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков и министърът на финансите Владислав Горанов.

 

 

 

 

Археологът разказа на премиера, че е намерена култова яма с пет черепа на 12-13 годишни момиченца, обезглавени.  "Още не можем да разберем какво е точно", отбелязва археологът и добавя, че по това време е имало готски нашествия в Римската империя, варварски племена, нахлуващи от север.

 

 

"И може да са ги заклали, да не е обред някакъв", коментира от своя страна премиерът Борисов.

 

 

БЕТОНИРАХА РИМСКА ВИЛА НА 2000 ГОДИНИ, ЗАРАДИ ЗАВОЙ ЗА 4.5 МЛН. НА "СТРУМА" (ВИДЕО И СНИМКИ)

 

 

"Каквото намерите, отива в музея нали?", пита Борисов.  Премиерът изрази задоволство от добрата координация между археолози и строители, като така "вървят" и двете: "хем си намираме богатствата, хем не се пречи на строежите".

 

 

 

 

На обекта работят близо 100 души - работници, археолози и геодезисти.

 

 

 

Общата дължина на АМ "Хемус" е около 420 км. В експлоатация са участъците от София до Ябланица и от с.Белокопитово до Варна с дължина близо 170 км. Довършването на "Хемус" е сред основните приоритети на правителството и се планира тя да е готова от София до Варна през 2023 г.

 

 

Източник: Фейсбук