<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=94890" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Чуждите инве...

Антоанета Костадинова донесе първи медал на България в Токио (видео)

25 Юли 2021
0 589

Състезателката по спортна стрелба Антоанета Костадинова донесе първи медал на България на олимпийските игри в Токио. В дисциплината въздушен пистолет на 10 метра тя взе сребърен медал като малко не ѝ достигне да се пребори и за златото.

В олимпийската надпревара тя водеше пред състезателката от Русия Виталина Бацарашкина, но накрая остана с по-малко от точка зад нея – 239.4 срещу 240.3. На трето място се нареди състезателката от Китай Дзян Рансин.

Медалът е първи за България в стрелбата от 2004 г. Тогава в Атина Гроздева спечели злато на 25 метра малокалибрен пистолет и бронз на 10 метра пневматичен пистолет.

“Не оценявам точно сега, че съм загубила златото, а оценявам среброто. Всеки един от нас е дошъл, за да вземе медал. Аз съм доволна, че го направих”, каза Костадинова.

При третото си участие на олимпийски игри Костадинова успя да се нареди сред призьорките. Тя беше девета в Лондон през 2012 и осма в Рио 2016. 35-годишната българка влезе във финала с шесто място от квалификациите, докато другата представителка на страната Мария Гроздева остана едва 43-а в квалификациите.

Снимка: Lap.bg

“Имам още една дисциплина, не съм приключила”, добави медалистката, като тя ще участва в квалификациите на 25 метра пневматичен пистолет на 29 юли.

Източник: Дневник

Видео: БНТ

Снимка: Lap.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции