<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=80446" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Десислава Ат...

Антон Хекимян става шеф на новините на bTV, заема мястото на Венелин Петков

21 Декември 2020
0 16291

Дългогодишният водещ на сутрешния блок на bTV Антон Хекимян ще стане директор на отдела “Новини, актуални предавания и спорт” в медията. Венелин Петков, който е дългогодишен кадър на телевизията, е заменен, съобщиха от телевизията. Решението за кадровата смяна е на новия изпълнителен директор на bTV Мартин Швехлак, който беше назначен преди по-малко от седмица.


Друго решение на Швехлак, е да смени Маргарита Александрова като директор “Програма”. Нейният пост ще бъде зает от Христо Хаджитанев, който работи и досега в телевизията.

“През 2020 година bTV трябваше да адаптира програмата си към Covid-19 пандемията, което доведе до по-малко инвестиции в съдържанието и загуба на зрители. Основната ми цел е да обърна тази тенденция, като модернизирам програмата и съдържанието и работя за повече разнообразно тв развлечение и висококачествени новини по всичките ни канали. Назначих Христо и Антон, защото те притежават хъса, експертизата, енергията и жаждата за иновация, от която имаме нужда, за да върнем водещата си позиция в България”, каза Мартин Швехлак, главен изпълнителен директор на bTV Media Group, цитиран в прессъобщението на телевизията.

В него се посочва също, че Хекимян е избран от Мартин Швехлак, заради огромния му принос към успеха на нюзрума на Би Ти Ви, силата му в представянето на теми и репортажи и професионалната му всеотдайност към фактите и обективните новини.


“Оставам посветен на плурализма и обективната журналистика и ще работя с талантливия и всеотдаен екип на bTV, за да привлека още повече зрители пред екрана”, казва Хекимян, цитиран от медията.

Оттам уточняват, че са решили за освободените позиции да назначат хора от телевизията, за да осигурят “приемственост в екипа и мобилизирането на завидния талант и безрезервност, които целият екип на bTV притежава”.

“Благодарим на Маргарита Александрова и Венелин Петков за тяхната всеотдайност и професионализъм и им пожелаваме здраве и успех в бъдеще. Те имат голям принос към успеха и страхотната корпоративна култура на bTV, но е нужна нова енергия и посока, за да засилим позицията на bTV и да я утвърдим като лидер на тв, онлайн и радиопазара”, добавя Швехлак.

Източник: bTV

Снимки: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Милен Георгиев

    23 Декември 2020

    Телевизията на курвите

Реакции