Арестантът, който си “тръгна” от полицията, ще лежи година и половина

January 27, 2020
23 1230
Коментари: 0

Рецидивистът Емил Великов, който преди две седмици беше арестуван в Разград за поредна кражба, но необезпокояван избяга от полицията, вече е осъден на близо година и половина затвор, предаде lex.bg.

 

От прокуратурата съобщиха, че съдът е одобрил споразумение с 28-годишния мъж за ефективно наказание от година и 5 месеца затвор, след като той е бил обвинен за бягството.

 

Великов избяга от сградата на полицията на 15 януари. Той беше арестуван и обвинен за поредна кражба и теглене на пари от чужда карта. Става дума за престъпление от 2018 г., при което била открадната дамска чанта с 200 лева, в която имало и дебитна карта със записан ПИН-код, от която били изтеглени също 200 лева.

 

В момента, в който Великов трябвало да подпише протокола от разпита и постановлението, се наложило разследващият полицай да излезе от кабинета си, за да помогне на колега. През това време Великов бил оставен под наблюдението на друг разследващ полицай, но спокойно напуснал кабинета, минал пред постовия полицай и излязъл от сградата на полицията.

 

Рецидивистът беше задържан седмица по-късно между селата Острово и Брестовене по време на специализирана операция за издирването му.

 

Източник: lex.bg

Коментари

Реакции

LIVE | Вторник | 18:00 ч.: Бойко Борисов и ген. Мутафчийски ще отговарят на вашите въпроси във FB страницата ни!