Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Арестантът, който си "тръгна" от полицията, ще лежи година и половина
Арестантът, който си "тръгна" от полицията, ще лежи година и половина
У нас
01-27-20
добавено
1407
прегледа

Рецидивистът Емил Великов, който преди две седмици беше арестуван в Разград за поредна кражба, но необезпокояван избяга от полицията, вече е осъден на близо година и половина затвор, предаде lex.bg.

 

От прокуратурата съобщиха, че съдът е одобрил споразумение с 28-годишния мъж за ефективно наказание от година и 5 месеца затвор, след като той е бил обвинен за бягството.

 

Великов избяга от сградата на полицията на 15 януари. Той беше арестуван и обвинен за поредна кражба и теглене на пари от чужда карта. Става дума за престъпление от 2018 г., при което била открадната дамска чанта с 200 лева, в която имало и дебитна карта със записан ПИН-код, от която били изтеглени също 200 лева.

 

В момента, в който Великов трябвало да подпише протокола от разпита и постановлението, се наложило разследващият полицай да излезе от кабинета си, за да помогне на колега. През това време Великов бил оставен под наблюдението на друг разследващ полицай, но спокойно напуснал кабинета, минал пред постовия полицай и излязъл от сградата на полицията.

 

Рецидивистът беше задържан седмица по-късно между селата Острово и Брестовене по време на специализирана операция за издирването му.

 

Източник: lex.bg