<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=99527" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Чатът на Геше...

Арестуваният “кокаинов крал” Брендо остава в Украйна заради правна колизия

13 Септември 2021
0 495

Случаят с Банев е своеобразен правен прецедент, защото той е лице, което търсят три държави, обясни заместник-градският прокурор на София Иво Илиев, цитиран от NOVA.

Българската прокуратура вече е изпратила документи до Украйна за предварително задържане на Евелин Банев-Брендо, каза Илиев и уточни, че логиката е като български гражданин задържаният да бъде върнат у нас. Има обаче колизия с италианската присъда, защото тя е най-тежка.

Задържаха Евелин Банев-Брендо в Украйна (видео и снимки)

Банев беше задържан край Киев преди няколко дни. Той беше осъден през 2018 година за престъпна група за пране на пари от наркотици. Има наложени шест години затвор. Банев има присъди в Италия и Румъния.

Арестуваният &#8220;кокаинов крал&#8221; Брендо остава в Украйна заради правна колизия

Именно данните по българското дело са изпратени на украинските власти. Така Банев е задържан за 20 дни – до 25 септември. До тази дата България трябва да прати молба за екстрадиция, което вече се е случило. Какво ще е крайното решение и кога, не може да се кажа, защото законодателството на двете държави е различно, поясни Илиев.

Арестуваният в Украйна кокаинов крал Брендо носел позлатен телефон с лика на Путин (видео)

Ако бъде върнат в България, страната ни ще изиска информация за останалите присъди. При тази хипотеза важат правата за обединяване на присъди.

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции