Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Арестуваха двама висши полицаи в София, откраднали тото-фиш от възрастна жена (видео)
Арестуваха двама висши полицаи в София, откраднали тото-фиш от възрастна жена (видео)
У нас Вземи EMBED
Loading the video...
02-13-20
добавено
4303
прегледа

Арестувани са двама висши полицаи от София, отмъкнали печеливш тото-фиш от възрастна жена. Това стана ясно от брифинг на прокуратурата в четвъртък, съобщи NOVA.

 

 

"Слизайки от трамвай, жената установява, че липсва портфейлът ѝ. Вътре имало пари, документи и тото-фиш. В хода на разследването е установено, че жената играела в игрите на Спортния тотализатор. След проведен тираж тя проверила пуснат от нея фиш и открила, че печели сумата от близо 12 000 лв. Посетила тотопункт, за да получи парите. Обяснено ѝ било, че сумата е по-голяма от 10 000 лв. и затова ще бъде изплатена в централата на БСТ. След като установила, че портфейлът ѝ е изчезнал, тя подала сигнал в полицията. Той бил докладван лично на шефа на Трето Районно управление, който го изпратил на свой колега – началник сектор в СДВР. Преписката по кражбата обаче била изпратена не по установения ред", обясни говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

 

 

„Провеждат се действия по разследването, за да се установи как този фиш е достигнал до полицая. Въпросният тото-фиш е бил у дамата. Впоследствие се озовава в заместник-началникът”, допълни още Милева.

 

 

От събраните свидетелски показания е установено, че зам.-началникът на 3 РУ е депозирал фиша и собствената си сметка, за да получи печалбата.

 

 

"На 11 февруари за случая е сезирана Софийската районна прокуратура. Разследването е възложено на следствения отдел. От вчера е започнала интензивна работа на следователи, извършени са претърсвания на двамата началници", каза заместник-районният прокурор Иво Илиев.

 

 

"При претърсването на кабинета на шефа на СДВР е открита преписка. Извършени са обиски. Иззет е телефонът на шефа на Трето РУ. Направен е и обиск на личния му автомобил. След събрани доказателства делото е докладвано в СГП, където прокурор се запозна с материалите и откри, че има достатъчно доказателства", заяви още той.

 

 

Заместник-началникът на Трето РУ в София и шеф на сектор в СДВР са привлечени към наказателна отговорност за вещно укривателство на пари, които са се опитали да изтеглят, но не са успели. Единият е опитал да изтегли сумата, другият е помагач. 

 

 

Лица са задържани за 72 часа, а в събота предстои да бъде разгледана мярката им за неотклонение "Задържане под стража".

 

 

Директорът на "Вътрешна сигурност" ст. ком. Стефчо Банков обясни, че е получил сигнал от директора на СДВР.

 

 

"Дамата, депозирала случая, е възрастна, в недобро финансово състояние, която се грижи за малко дете”, каза ст. ком. Банков. Жената се е явила в Българския спортен тотализатор и е споделила, че печелившият фиш ѝ е бил отнет. Дори това не е спряло полицая да се яви с него и да поиска печалбата от свое име.

 

 

"Системата има воля да се чисти от корумпираните си служители. Ние сме структура, която не се срамува да покаже недостатъците си", допълни още Банков.

 

 

Източник: NOVA

Видео: МВР