<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=99720" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Смятан за мър...

Арестуваха две момчета, планирали масова училищна стрелба като клането в Колорадо от 1999 г. (снимки)

15 Септември 2021
0 26733

Полицията в Лий Каунти, Флорида, арестува двама тийнейджъри за планирането на масова стрелба в училище по примера на зловещото клане в гимназията Колумбайн в Колорадо, САЩ през 1999 година, пише LadBible.

Двете момчета, на 13 и 14 години, от Лей Акър са били задържани след разлследване на полицията по подозрение в подготвяно престъпление.

Арестуваха две момчета, планирали масова училищна стрелба като клането в Колорадо от 1999 г. (снимки)

Според разследването на органите в окръг Лий двамата ученици са изучавали внимателно стрелбата в гимназия Колумбайн в Колорадо през 1999 година, когато бяха убити 15 човека и ранени други 24.

Момчетата от Флорида също така са събирали информация как и от къде могат да се снабдят с оръжие на черния пазар, както и са изучавали методи за създаване на тръбни бомби като тези, които извършителите на клането в Колорадо са опитали да взривят в училище.

Стрелците Ерик Харис и Дилън Клиболд са изработили няколко самоделни бомби за ужасяващото си деяние при нападението над ученици и персонал. За щастие взривовете, които според специалисти биха отнели стотици животи, не са се детонирали, което накарало двамата непълнолетни убийци да влязат в гимназията и да открият безразборна стрелба с автоматично оръжие. Разширен репортаж на The New York Times по случая можете да видите горе.

Разследването срещу заподозрените във Флорида момчета е възбудено по сигнал на учител, който получил сведение, че двамата носели оръжие в себе си.

Арестуваха две момчета, планирали масова училищна стрелба като клането в Колорадо от 1999 г. (снимки)

Бърза проверка на полицейски служители не установила огнестрелно оръжие, но все пак у тях е била намерена подробна карта на сградата, за която се твърди, че “съдържа маркери за местоположението на камерите за наблюдение”. След направен обиск в дома на момчетата разследващите органи са намерили пистолет и няколко ножа.

Според The Washington Post момчетата са обсъждали стрелбата „по време на часове, в кафенето и чрез виртуални срещи на Zoom“.

При явяването им в съда майката на обвиненото 14-годишно момче се разплакала с думите: “Той е само малко момче. Не смяташе, че това е наистина сериозно. Те не са били сериозни.”

Източник: LadBible

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции