<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=87380" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Пет сценария ...

Арестуваха жена, която си купи кола и къща с преведени погрешка $1,2 млн. в банковата ѝ сметка

14 Април 2021
0 5015

Бивша диспечерка на спешен номер 911 от Луизиана бе обвинена в присвояване на сумата от 1,2 милиона долара, които били трансферирани погрешка в банковата ѝ сметка под формата на комисионна, съобщава The Guardian.

Келин Спадони употребила скоростните си умения, натрупани в спешния център, за да си купи нова къща и скъпа кола в рамките на деня, в който установила целувката на съдбата. Но и от брокерската компания “Чарлс Шваб” не закъснели да са потърсят парите и след като Спадони не отговорила на серия обаждания, съобщения и имейли, сигнализирали полицията и завели дело.

Арестуваха жена, която си купи кола и къща с преведени погрешка $1,2 млн. в банковата ѝ сметка

От компанията съобщават, че сумата, която трябвало да преведат в сметката ѝ възлиза на 82 долара и 56 цента, но вместо това прехвърлили космическата цифра от 1 205 619 долара или 1 008 542 евро. “Чарлз Шваб” са завели дело срещу Спадони заради отказ да върне парите, след като сама е подписала договор, според който клиентите трябва да върнат изцяло надплатените средства.

Мъж си купи “Ламборджини”, след като изтегли с измама $4 млн. заеми за борба с Covid-19

Спадони е арестувана на 7 април по обвинение в кражба над 25 000 долара, банкова измама и незаконно предаване на парични средства, съобщават от местната полиция. Понастоящем Спадони е с облигация на стойност 150 000 долара, според New York Times, и също е била уволнена от работата си като диспечер.

Арестуваха жена, която си купи кола и къща с преведени погрешка $1,2 млн. в банковата ѝ сметка

Мъж получи в сметката си $8.2 млн. вместо очакваната социална помощ от $1700 (видео и снимки)

В рамките на разследването полицията е установила, че тя е използвала част от парите, за да купи нова къща и нов спортен автомобил, Hyundai Genesis от 2021 г., за около 70 000 долара. Според данните от “Чарлз Шваб” са успели да си върнат парите с изключение на една четвърт от общата сума.

Източник: The Guardian

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции