<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=91517" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Стотици прес...

Арестуваха мъж, отказал да сложи маска в хранителен магазин в Сливен (видео)

14 Юни 2021
0 3969

Мъж се оплака, че е бил арестуван от полицията заради неносене на маска при влизането му в магазин за хранителни стоки в Сливен, предаде NOVA.

Служителите на търговския обект споделят, че заради страх от глоби и липса на охрана като в големите вериги, се налага постоянно да влизат в обяснителен режим с клиентите си. 

“Цялата случка е, че бяхме с малкия и жена ми по центъра, направихме си разходката и жена ми се сети, че трябва да вземе нещо от магазина. Малкият влезе с нея, а аз тръгнах да го издърпам навън, за да не тича в магазина. Тогава една от служителките ми се развика “Сложете си маската”, разказва Николай Георгиев.

“Колежката му е направила забележка, съответно той я игнорира и остава в магазина. Тя звъни на звънеца. Отивам аз, виждам го, и му казвам: “Може да влезете, само ако сте с маска”. Видях, че няма да се случат нещата, а не мога да си позволя да оставя хора да влизат без маски. Трябва да взема някакво отношение и затова се наложи да извикам полиция. Той дори беше съгласен и каза: “Извикай ги, да видя дали полицаите знаят законите”, разказва управителката на магазина.

След сигнал на управителя в магазина идва и полиция. „Като цяло игнорираха въобще проблема със заключването. Бяха си дошли с ясната цел, че трябва да ми напишат акт за нарушаване на противоепидемичните мерки”, обяснява Николай.

След сигнала той се сдобива с акт за неспазване на противоепидемичните мерки.  Твърди, че от обекта не са осигурили  маски за клиенти, които нямат такива. Оказва се, че както той, така и служителите в магазина трудно носят предпазни маски.

Николай обжалва наложената му глоба. Подал е сигнал и в прокуратурата за незаконния арест на семейството му. А служителите в магазина  споделят, че трябва да продължават да настояват клиентите им да влизат с маски, тъй като обектът е голям и ограничения за тях все още има.

Източник и видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Forsaken

    17 Юни 2021

    Магазина не е хранителен 🙂

Реакции