<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=66095" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Трагедията в ...

Арестуваха полицай, заснет да използва електрошок върху чернокож, без да е предизвикан (видео и снимки)

08 Юни 2020
0 14828

Бял полицейски служител във Вирджиния, САЩ, е арестуван, след като кадри показаха как той използва „неприемлива“ сила с електрошок срещу чернокож мъж, който крещи „Не мога да дишам“, пише Daily Mail.

Полицейското управление на окръг Феърфакс пусна кадри от инцидента на 5 юни, на който се вижда, че офицер Тайлър Тимбърлейк напада мъжа. Всичко се случва на фона на протестите в САЩ и Европа след убийството на чернокожия Джордж Флойд от бели полицаи на 25 май в Минеаполис.

“Екзекутираха брат ми посред бял ден”: гневът след смъртта на Джордж Флойд

Кадрите започват с неидентифициран полицай от Феърфакс, взаимодействащ с мъж, който изглежда дезориентиран и се разхожда по улицата. Виждат се линейки на спешна помощ, докато властите питат дали мъжът има нужда от кислород.

„Тук съм, за да ви помогна, просто ми кажете от какво се нуждаете“, настоява един от служителите на Спешна помощ.

Мъжът продължава да ходи, когато Тимбърлейк внезапно пристига на мястото и се приближава до него. Без предупреждение, той използва тейзър, което кара мъжа да изкрещи от болка и да падне на земята.

След това полицаят притиска коляното си в гърба на мъжа и изглежда, че удря жертвата с пистолета. Най-малко четирима офицери след това придържат мъжа към земята, докато той крещи „Не!“ и „Не мога да дишам“.

Кадрите завършват с мъжа, който лежи с белезници на улицата, докато медицинските лица се подготвят да го настанят в линейката.

Тайлър Тимбърлейк е арестуван по три обвинения във връзка с инцидента. Грози го затвор до 36 месеца, ако бъде признат за виновен. Освен това всички служители, замесени в инцидента, са „освободени от длъжност“, докато текат криминални и административни разследвания.

Източник: Daily Mail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции