<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=83353" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ваксини - пър...

Арестуваха рибаря, намерил перла за $330 хил., заради организирано от него парти с амфетамини

08 Февруари 2021
1 6509

Бедният тайландски рибар, който намери рядък вид оранжева перла на стойност 10 милиона бахти (330 000 долара), бе арестуван на организирано от него празнично парти с метамфетамини, пише DailyMail.

37-годишният Хачай Ниомдеча поканил приятелите в дома си да отпразнуват с него трепетно очакваната сделка по продажбата на скъпоценната находка, когато полицията, повикана от съседи, пристигнала и разтурила купона. На място униформените открили хиляди хапчета метамфетамин. Съседите се оплакали в полицията от силната музика, но също споменали, че на мястото “мирише на наркотици”.

Беден тайландски рибар намери рядък вид оранжева перла на стойност $330 хил. (видео)

Хачай Ниомдеча нашумя след находката си на едра оранжева перла мело, която намерил в черупка от стрида върху изхвърлена на брега шамандура.

Въоръжени служители на реда са влезли в жилището и са иззели две кутии с неизвестното вещество и кутия с таблетки метамфетамин, за които се смята, че съдържат 16 000 парчета, скрити близо до дома на семейството.

Ниомдеча отрича кутиите да са негови, но при изследване на място намерили негови отпечатъци и го арестували за последващ разпит.

След репортаж на медиите относно скъпоценната находка Хачай бил потърсен от заможен бизнесмен, който предложил за перлата един милион тайландски бахти (33 000 долара), но семейството отказало. Друг богат колекционер предложил сумата от 5 милиона (166 00 долара), но семейството отново не се решило, понеже бедните хора вярвали, че могат да вземат още по-голяма сума за находката си.

Трети кандидат-купувач, този път от Китай, предложил желаната сума от 10 милиона (332 000 долара) за скъпоценната перла, но поискал да се увери с очите си, че става дума именно за вида мело, което си е негово право, като имаме предвид цената, която смята да плати. Очаква се той да пристигне в Тайланд следващата седмица, но първо ще му се наложи да престои под карантина две седмици, преди да посети дома на Хачай и семейството му и да види красивата перла.

Перлата мело варира в цветовете от оранжево до тъмно кафяво, като оранжевите са най-скъпи. Срещат се в Южнокитайско море и Андаманско море край бреговете на Бирма и се отглеждат от хищни морски охлюви.

Мястото, на което Хачай намерил скъпоценната перла, е крайбрежието на Нахон Си Тамарат в Тайландския залив. Океанските течения често се носят натам.

Източник: DailyMail

Снимки и видео: Viral Press

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции