<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=42374" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Огнени стрел...

Арестуваха 16-годишен за пожар, унищожил 36 сгради в Австралия

14 Ноември 2019
0 1383

16-годишен младеж беше арестуван по обвинения в умишлен палеж, причинил огромен пожар в Куинсленд, Австралия. Огънят е унощожил общо 36 сгради като най-малко 14 домове са изгорели до основи, съобщава Daily Mail.

 

350 КОАЛИ СА ИЗГОРЕЛИ В ПОЖАРИТЕ В АВСТРАЛИЯ

 

 

Огънят тръгнал от Кобрабoл в събота по обяд, но бъзро се разрастнал и успял да засегне районите на Бунгундара, парка "Аделаида", Меривил и езерото Мери. Полицията твърди, че тийнейджърът ще бъде съден съгласно закона за младежката престъпност.

 

 

""

 

 

Комисар Голшевски от полицията в района похвали усилията на пожарните екипи. Според него е цяло чудо, че пожарите в Куинсленд през последните дни не са взели жертви.  „Да, има много унищожени имоти, но може да бъде и много по-страшно", заяви още той.  

 

 

""

 

 

Огнеборците се борят с над 120 пожара в щата и в съседния Куинсленд, а местни жители в Западна Австралия са предупредени за изключително опасни условия. Кадри от бедствието и ежедневната борба на пожарникарите със стихията можете да видите във видеото горе. 

 

 

""

 

 

Повече от 70 пожара горят на територията на цяла Австралия, а стотици хора бяха евакуирани от домовете си. Четири са общо жертвите досега на опустошителните пожари, които бушуват от седмица по източното крайбрежие на страната. 

 

 

 

Източник: Daily Mail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции