<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=86124" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Северна Коре...

Арестуваха 22-годишен с 6 огнестрелни оръжия в супермаркет в САЩ

26 Март 2021
0 201

Млад мъж с шест огнестрелни оръжия, включително автомат и пушка, беше арестуван вчера в супермаркет в предградие на Атланта, пише Dir.bg.

Инцидентът стана само два дни след масовото убийство в супермаркет в Колорадо, последвало кървавото нападение срещу салони за масаж в Атланта, извършено седмица по-рано.

В допълнение към малкия арсенал 22-годишният носел и бронежилетка.

Клиент го забелязал да влиза в магазина с автомат си в ръка, след което спокойно отишъл до банята, където облегнал оръжието до тоалетната. Свидетелят подал сигнал.

Не е известно дали заподозреният Рико Марли е възнамерявал да извърши нападение в супермаркета от веригата “Пъбликс”. Той обаче беше обвинен в опит за нападение и за незаконно притежаване на огнестрелни оръжия и след това му е наложена мярка за неотклонение “задържане под стража”.

Полицията в Атланта потвърди автентичността на снимка, показваща иззетите от заподозрения автомат, ловна пушка, револвер, три пистолета, няколко пълнителя и най-малко два ножа.

Извършителите на двете нападения от последните дни са се възползвали от пролуките в законите за оръжията.

Заподозреният за нападението в супермаркет в Боулдър, щата Колорадо, е бил осъден за нападение срещу съученик в гимназията, но въпреки това се е снабдил с огнестрелно оръжие. Нападателят, стрелял по три салона за масажи в Атланта, купил пистолета си само часове преди атаката.

Това са само последните примери на заподозрени извършители на масови нападения в САЩ, сдобили се с огнестрелни оръжия поради ограничените закони за огнестрелните оръжия, пропуски в проверката на биографията им или факта, че органите на реда са пренебрегнали сигнали за подозрително поведение.

След нападенията, при които загинаха общо 18 души, президентът Джо Байдън поднови призивите за по-строги закони за оръжията, включително забрана на притежаването на щурмови оръжия и повече проверки.

Много републиканци се противопоставят на тези мерки и Националната асоциация на притежателите на огнестрелни оръжия определи дискусиите като опит да се “използва за политически цели тази ужасяваща ситуация”.

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции