<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=86124" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Северна Коре...

Арестуваха 22-годишен с 6 огнестрелни оръжия в супермаркет в САЩ

26 Март 2021
0 230

Млад мъж с шест огнестрелни оръжия, включително автомат и пушка, беше арестуван вчера в супермаркет в предградие на Атланта, пише Dir.bg.

Инцидентът стана само два дни след масовото убийство в супермаркет в Колорадо, последвало кървавото нападение срещу салони за масаж в Атланта, извършено седмица по-рано.

В допълнение към малкия арсенал 22-годишният носел и бронежилетка.

Клиент го забелязал да влиза в магазина с автомат си в ръка, след което спокойно отишъл до банята, където облегнал оръжието до тоалетната. Свидетелят подал сигнал.

Арестуваха 22-годишен с 6 огнестрелни оръжия в супермаркет в САЩ

Не е известно дали заподозреният Рико Марли е възнамерявал да извърши нападение в супермаркета от веригата “Пъбликс”. Той обаче беше обвинен в опит за нападение и за незаконно притежаване на огнестрелни оръжия и след това му е наложена мярка за неотклонение “задържане под стража”.

Полицията в Атланта потвърди автентичността на снимка, показваща иззетите от заподозрения автомат, ловна пушка, револвер, три пистолета, няколко пълнителя и най-малко два ножа.

Извършителите на двете нападения от последните дни са се възползвали от пролуките в законите за оръжията.

Заподозреният за нападението в супермаркет в Боулдър, щата Колорадо, е бил осъден за нападение срещу съученик в гимназията, но въпреки това се е снабдил с огнестрелно оръжие. Нападателят, стрелял по три салона за масажи в Атланта, купил пистолета си само часове преди атаката.

Това са само последните примери на заподозрени извършители на масови нападения в САЩ, сдобили се с огнестрелни оръжия поради ограничените закони за огнестрелните оръжия, пропуски в проверката на биографията им или факта, че органите на реда са пренебрегнали сигнали за подозрително поведение.

Арестуваха 22-годишен с 6 огнестрелни оръжия в супермаркет в САЩ

След нападенията, при които загинаха общо 18 души, президентът Джо Байдън поднови призивите за по-строги закони за оръжията, включително забрана на притежаването на щурмови оръжия и повече проверки.

Много републиканци се противопоставят на тези мерки и Националната асоциация на притежателите на огнестрелни оръжия определи дискусиите като опит да се “използва за политически цели тази ужасяваща ситуация”.

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции