Следва: Тръмп предло...

Арнолд Шварценегер разкритикува „глупаците“, които смятат, че маските за лице са политически проблем

21 Юни 2020
0 9632

Арнолд Шварценегер подчерта с пост в социалните мрежи важността от носенето на защитни маски за лице по време на пандемията от коронавирус, пише The Independent.

В четвъртък губернаторът на Калифорния Гавин Нюзом направи задължително носенето на маски за лице от гражданите в закрити обществени пространства, в здравни заведения като болници и аптеки, и където не е възможно да останат на два метра един от друг.

“Науката показва, че маските за лице работят”, каза той в изявление. „Те са от критична важност за запазването на хората, които са около вас, здрави, както и за запазването на бизнеса функциониращ, с оглед рестартиране на нашата икономика. Най-просто казано, виждаме твърде много хора с непокрити лица, излагащи на риск реалния напредък, който постигнахме в борбата с болестта.“

Шварценегер, който беше губернатор на Калифорния от 2003 до 2010 г., публично подкрепи този ход и обвини всеки, който е превърнал носенето на маска за лице в „политически въпрос“, че е „глупак“.

„Това 100% е правилния ход“, написа актьорът от „Терминатор“ в Туитър след съобщението на Нюзом. „Това ще ни помогне да победим този ужасен вирус. Науката е единодушна – ако всички носим маски, забавяме разпространението. “

72-годишният актьор непрекъснато коментира усилията, необходими за справяне с пандемията. През март той написа в социалната мрежа: „Останете у дома колкото е възможно повече. Слушайте експертите. Ще преодолеем това заедно.”

Арнолд Шварценегер и понитата му призоваха да си останем вкъщи (видео и снимки)

Екшън звездата дари 1 милион долара за кампанията “Frontline Responders”, насочена към борба с недостига на маски, облекла, ръкавици и други критично важни материали, за да помогне на медицинските специалисти, които са на първа линия в борбата със заразата.

Арнолд Шварценегер дари предпазни маски за $1 000 000 в борбата с коронавируса в Калифорния (видео и снимки)

Според Центровете за контрол и превенция на заболяванията в САЩ, маските за лице са от съществено значение за подпомагане на забавянето на разпространението на Covid-19.

Доналд Тръмп за първи път бе заснет с предпазна маска (видео и снимки)

А въпреки препоръките на експертите, Доналд Тръмп често отказва да носи защитна маска за лице по време на публични изяви.

По-рано тази седмица американският президент заяви, че някои хора носят маски, само за да покажат своето неодобрение към него.

Източник: The Independent

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции