<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=67148" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Тръмп предло...

Арнолд Шварценегер разкритикува „глупаците“, които смятат, че маските за лице са политически проблем

21 Юни 2020
0 12134

Арнолд Шварценегер подчерта с пост в социалните мрежи важността от носенето на защитни маски за лице по време на пандемията от коронавирус, пише The Independent.

В четвъртък губернаторът на Калифорния Гавин Нюзом направи задължително носенето на маски за лице от гражданите в закрити обществени пространства, в здравни заведения като болници и аптеки, и където не е възможно да останат на два метра един от друг.

Арнолд Шварценегер разкритикува „глупаците“, които смятат, че маските за лице са политически проблем

“Науката показва, че маските за лице работят”, каза той в изявление. „Те са от критична важност за запазването на хората, които са около вас, здрави, както и за запазването на бизнеса функциониращ, с оглед рестартиране на нашата икономика. Най-просто казано, виждаме твърде много хора с непокрити лица, излагащи на риск реалния напредък, който постигнахме в борбата с болестта.“

Шварценегер, който беше губернатор на Калифорния от 2003 до 2010 г., публично подкрепи този ход и обвини всеки, който е превърнал носенето на маска за лице в „политически въпрос“, че е „глупак“.

„Това 100% е правилния ход“, написа актьорът от „Терминатор“ в Туитър след съобщението на Нюзом. „Това ще ни помогне да победим този ужасен вирус. Науката е единодушна – ако всички носим маски, забавяме разпространението. “

72-годишният актьор непрекъснато коментира усилията, необходими за справяне с пандемията. През март той написа в социалната мрежа: „Останете у дома колкото е възможно повече. Слушайте експертите. Ще преодолеем това заедно.”

Арнолд Шварценегер и понитата му призоваха да си останем вкъщи (видео и снимки)

Екшън звездата дари 1 милион долара за кампанията “Frontline Responders”, насочена към борба с недостига на маски, облекла, ръкавици и други критично важни материали, за да помогне на медицинските специалисти, които са на първа линия в борбата със заразата.

Арнолд Шварценегер дари предпазни маски за $1 000 000 в борбата с коронавируса в Калифорния (видео и снимки)

Според Центровете за контрол и превенция на заболяванията в САЩ, маските за лице са от съществено значение за подпомагане на забавянето на разпространението на Covid-19.

Доналд Тръмп за първи път бе заснет с предпазна маска (видео и снимки)

А въпреки препоръките на експертите, Доналд Тръмп често отказва да носи защитна маска за лице по време на публични изяви.

Арнолд Шварценегер разкритикува „глупаците“, които смятат, че маските за лице са политически проблем

По-рано тази седмица американският президент заяви, че някои хора носят маски, само за да покажат своето неодобрение към него.

Източник: The Independent

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции