Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Арогантно отношение от Спешна помощ - Вършец, част 2
Арогантно отношение от Спешна помощ - Вършец, част 2
Репортажи Вземи EMBED
Loading the video...
07-10-18
добавено
17034
прегледа

Спешният лекар от Вършец, изгонил кървяща жена, на свой ред се оплака от неуважение от страна на пациентката. За случая ви съобщихме вчера след сигнал на наша зрителка, че тя и кървящата ѝ майка били изгонени от лекаря във Вършец.

 

"Така, който го е правил, трябва да си го види какво е правил", казва лекарят и добавя: "Вие като сте в мензис пак имате кръв".

 

„Първо, то няма уважение нито към длъжността, която заемам, нито към това... Макар че аз в момента, в който е станал проблемът, аз не съм бил на работа. Аз бях чак след половин час на работа...“, коментира днес в свое оправдание лекарят д-р Стефалин Попов пред нашия репортер Дани Йорданов.

 

Д-р Попов не успяхме да открием на работа и се свързахме с него по телефона.

 

На забележката, че все пак поведението му спрямо пациентката е било недопустимо, той отговори: „А вие обяснете ми, така ли трябва да се държи една малка г-ца, значи, невъзпитано и да връхлита в кабинета ми и да казва: вие за какво сте тук“.

 

„Аз съм обяснил нормално до момента, в който не е имало арогантно поведение спрямо мен. Знаете ли колко много неща трябва да се променят...“, защити се лекарят.

 

„Не мога да оправдая държането му, но трябва да проверя в детайли, за да видя точно за какво става дума“, коментира д-р Серьожа Ценков, директор на спешния център в Монтана, под чиято шапка е филиалът във Вършец.

 

Той коментира и видеокадрите с кръвоизлива на пациентката: „Въпросът е каква е кръвозагубата. Ако е само това, което виждам на марлята, значи това не е сериозна кръвозагуба, но не мога да го коментирам подробно, без да съм направил проверка“.

 

„Не го оправдавам. Като направя проверка, ще ви дам официален отговор“, обеща шефът на спешния център в Монтана.