Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Артист извая трафик от пясък на плажа, като акцент към изменението на климата (видео)
Артист извая трафик от пясък на плажа, като акцент към изменението на климата (видео)
Еко криза Вземи EMBED
Loading the video...
12-14-19
добавено
3849
прегледа

Артистът Леандро Ерлих създаде голямо автомобилно задръстване на Маями Бийч, пише mymodernmet.com.

 

Неговата монументална, специфична арт инсталация, наречена "Орден на значимото", съдържа 66 пясъчни скулптури на големи автомобили и камиони, които на пръв поглед са изоставени по този мрачен път. И не само това, но те са станали едно със самия пейзаж. Това бележи най-голямата инсталация на Ерлих досега, а неговата сюрреалистична опашка от превозни средства е направена в отговор на глобалните климатични промени.

 

 

11 000 УЧЕНИ ПРЕДУПРЕДИХА ЗА ОПАСНОСТ ОТ "НЕОПИСУЕМО ЧОВЕШКО СТРАДАНИЕ" ЗАРАДИ КЛИМАТИЧНИТЕ ПРОМЕНИ

 

Кураторът на изложбата Химена Каминос говори за автомобилите, които извикват в ума „изображение от съвременен Помпей“. Те коментират нарастващото морско равнище и ни призовават да помислим за последствията, ако не действаме сега.

 


„Изменението на климата и неговите последици вече не са въпрос на перспектива или мнение“, каза Ерлих в изявление. „Климатичната криза се превърна в обективен проблем, който изисква незабавни решения. Като артист съм в постоянна борба, за да накарам хората да осъзнаят тази реалност, по-специално идеята, че не можем да избягаме от отговорността си за защита на планетата."

 

 

Инсталацията ще остане до 15 декември 2019 г.

 

 

Източник: mymodernmet.com