<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=45923" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Италианската...

Артист извая трафик от пясък на плажа, като акцент към изменението на климата (видео)

14 Декември 2019
0 4022

Артистът Леандро Ерлих създаде голямо автомобилно задръстване на Маями Бийч, пише mymodernmet.com.

 

Неговата монументална, специфична арт инсталация, наречена "Орден на значимото", съдържа 66 пясъчни скулптури на големи автомобили и камиони, които на пръв поглед са изоставени по този мрачен път. И не само това, но те са станали едно със самия пейзаж. Това бележи най-голямата инсталация на Ерлих досега, а неговата сюрреалистична опашка от превозни средства е направена в отговор на глобалните климатични промени.

 

""

 

11 000 УЧЕНИ ПРЕДУПРЕДИХА ЗА ОПАСНОСТ ОТ "НЕОПИСУЕМО ЧОВЕШКО СТРАДАНИЕ" ЗАРАДИ КЛИМАТИЧНИТЕ ПРОМЕНИ

 

Кураторът на изложбата Химена Каминос говори за автомобилите, които извикват в ума „изображение от съвременен Помпей“. Те коментират нарастващото морско равнище и ни призовават да помислим за последствията, ако не действаме сега.

 

""

„Изменението на климата и неговите последици вече не са въпрос на перспектива или мнение“, каза Ерлих в изявление. „Климатичната криза се превърна в обективен проблем, който изисква незабавни решения. Като артист съм в постоянна борба, за да накарам хората да осъзнаят тази реалност, по-специално идеята, че не можем да избягаме от отговорността си за защита на планетата."

 

""

 

Инсталацията ще остане до 15 декември 2019 г.

 

 

Източник: mymodernmet.com

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции