<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=97674" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: От ИТН предла...

Асен Василев каза при какви условия би останал финансов министър

27 Август 2021
0 458

“В момента единственото, в което участвам, е служебният кабинет. Смятам, че служебният кабинет е деполитизиран и трябва да остане такъв. Докато не си свърша работата като финансов министър, няма да участвам в нищо.”

Това коментира служебният министър на финансите Асен Василев пред журналисти в парламента относно евентуално участие в редовно правителство или в нов политически проект, предава bTV.

Асен Василев: Има координирана атака на ДПС и Тошко Йорданов срещу мен (видео)

В студиото на “Тази сутрин” вчера социологът Андрей Райчев коментира, че партия на финансовия министър и колегата му с ресор “Икономика” Кирил Петков би бил много успешен.

В отговор на въпрос Василев изброи условията, при които би влязъл в какъвто и да е управленски формат.

„Това, което е необходимо, за да работя в един кабинет и да се чувствам полезен: първо трябва да имаме обща визия по това как и каква финансово-икономическа политика ще се провежда; трябва да имам свобода в избора на екипа; МС като един колегиален орган трябва да бъде сформиран с колеги, с които може да се работи и имаме обща визия какво да се случва; и, разбира се, не на последно място, не обичам телефонни обаждания, така че трябва да имам тази свобода на вземане на решения, която имам в момента и която президентът ми е предоставил“, заяви Асен Василев.

Източник: bTV

Снимки: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции