<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=93934" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: При обработе...

Атанас Атанасов от “Демократична България” с коментар за кабинета на Слави Трифонов: Прибързано предлагане на спорен състав

13 Юли 2021
0 1733

Ген. Атанас Атанасов, лидер на ДСБ и “Демократична България”, коментира проектокабинета на Слави Трифонов. Той определи предложения състав като “спорен”, а изявлението на Трифонов като “прибързано”. Ето каква позиция беше разпространена през сайта на ДСБ, подписана с името на Атанасов:

“Вече имах възможност да благодаря на всички щабове, кандидати и активисти на ДСБ и „Демократична България“ за неуморната работа и чудесна позитивна кампания и да поздравя новоизбраните народни представители. Резултатите от изборите показват ясно, че българските граждани искат промяна и все повече от тях разпознават „Демократична България“ като единствената политическа сила, която може да поведе страната ни по правилния път към законност и модернизация.

БСП обяви, че няма да подкрепи кабинета на Слави Трифонов (видео)

Атанас Атанасов от &#8220;Демократична България&#8221; с коментар за кабинета на Слави Трифонов: Прибързано предлагане на спорен състав

Във връзка с предстоящите задачи в новия парламент, свиквам заседание на Националното ръководство на партията, съвместно с новоизбраните народни представители, с оглед обсъждане и вземане на решение по следните въпроси:

1. Конституиране на 46-то НС и участието на „Демократична България“ в неговото ръководство.

2. Формиране на позиция по въпроса за образуване на мнозинство.

3. Подготовка за внасяне на законопроекти, свързани с основните приоритети на „Демократична България“ за развитието на страната.

4. Изработване на позиция относно съставянето на правителство.

Сформирането на правителство е сложна политическа задача изискваща спазване на конституционните процедури, търсене на колективни решения, диалог между политическите сили и консенсус по основните политически въпроси за управлението на страната. 

Прибързаното предлагане на спорен състав на правителство създава риск за миниране на диалога между парламентарно представените политически сили за решаването на тази основна задача.

Накрая искам да подчертая, че за нас водещ трябва да бъде вотът на избирателите, които ни показаха че искат отстраняването на Борисов от власт и създаване на политическа стабилност чрез прекратяване на политическата криза.”

Източник: ДСБ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции