Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Афганистанско момче, което носеше найлонова тениска на Меси се срещна с идола си
Афганистанско момче, което носеше найлонова тениска на Меси се срещна с идола си
Господари на спорта Вземи EMBED
Loading the video...
12-14-16
добавено
25844
прегледа

През Януари тази година в интернет се появиха снимки на 5-годишния Муртаза Ахмади, който носеше  найлонов плик с цветовете на Аржентинския футболен отбор. На гърба на плика бе изписано „Messi 10”.

 

Най-големият фен на Лионел Меси бе живее в Афганистанксата източна провинция Газни. От тогава се полагат усилия малкото момченце да може да срещне звездата от Барселона.

 

Неочакваната известност на момчето обаче, не била толкова добре приета. След като получавали непрестанни телефонни заплахи, семейството било принудено да емигрира в Кета, Пакистан.

 

Бащата на Муртаза, Мохамед Ариф Ахмади, каза че се страхувал, че синът му ще бъде отвлечен. Семейството първо отпътувало за столицата на Пакистан – Исламабад, но не можели да отседнат там поради високите цени.

 

Продадох всичките си вещи и отведох семейството ми извън Афганистан, за да спася живота на сина си и на останалата част от семейството. Въпреки всичките неприятности, Муртаза се надява, че един ден ще може да срещне своя герой, Меси.“ – каза бащата през май

 

Днес  това е вече факт,  вижте как протече вълнуващата среща във видеото.