Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
А нима НАП e бащиния на Горанов?
А нима НАП e бащиния на Горанов?
gospodari.com
08-28-19
добавено
1825
прегледа

"Всеки може да се отнася с частното си имущество по какъвто начин желае. Така прозвуча коментарът на финансовия министър Владислав Горанов, че подопечното му ведомство не носи вина за хакерската атака срещу НАП, тъй като, "ако си оставиш колата отключена, кражбата пак е престъпление". В това изказване обаче прозира цялата философия на управление на премиера Бойко Борисов - държавата му е бащиния."

 

Това пише в. Сега в коментар по повод рекацията на финансовия министър Владислав Горанов на хакерската атака среу НАП. От данъчната агенция бяха източени личните данни на над 5 млн. българи, но отначало Горанов твърдеше, че проблем няма, а хакерът, пробил информационните системи просто е търсел известност. И НАП, и Горанов отказаха да поемат отговорност за лошото ниво на киберсигурност в едно от най-важните държавни звена.

 

"Дали Горанов носи отговорност, ако се случи нещо с луксозния апартамент на кръстника му, в който живее безвъзмездно от години, си е негова работа. Със сигурност обаче като финансов министър му влиза в задълженията да гарантира сигурността на информационните системи на приходната агенция, тъй като там се съхраняват, както стана ясно, личните данни на всички български граждани и фирми. Недопустимо е да оставиш НАП "отключена" - това е престъпна безотговорност, за която най-малкото се плаща политическа цена във всяка демократична държава. А че липсва дори минимално ниво на информационна сигурност в агенцията, е повече от ясно", пише още в. Сега.

 

Целият коментар на в. Сега