<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=82405" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Над дома на Т...

Байдън отмени забраната на Тръмп транссексуални да служат в армията на САЩ

26 Януари 2021
0 1239

Президентът на САЩ Джо Байдън отмени забраната транссексуални хора да постъпват във въоръжените сили на страната, предаде бТВ. Това ограничение беше наложено от неговия предшественик Доналд Тръмп.

Джо Байдън номинира транссексуална жена за зам.-министър на здравеопазването в САЩ

“Президентът Байдън е убеден, че силата на Америка се основава върху нейното многообразие. Да позволим на всички квалифицирани американци да служат на своята страна е по-добре за въоръжените сили и по-добре за страната, защото всеобхватните въоръжени сили са по-ефективни сили”, се казва в съобщението на Белия Дом.

Снимка: Reuters

За първи път през 2016 г. беше разрешено на транссексуалните лица да служат открито във въоръжените сили и да получават медицински грижи за смяна на пола. Тогава президент беше Барак Обама. Тръмп замрази решението на Обама, но остави на служба вече приетите транссексуални. С днешното си решение Байдън изпълнява своето обещание от предизборната си кампания.

За първи път в историята на САЩ назначиха чернокож министър на отбраната

Във видеото горе можете да си припомните част от речта на Джо Байдън по време на церемонията по встъпване в длъжност на новия американски президент.

Източник и видео: бТВ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции