<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=77458" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Съдебният им...

Байдън увеличава аванса, направи обръщение към Америка: Ще спечелим това състезание!

07 Ноември 2020
0 1292

Кандидатът на демократите Джо Байдън направи обръщение към американците, изразявайки увереност, че ще спечели надпреварата с Доналд Тръмп, пише Клуб Z. Той обеща да обедини дълбоко разделената и поляризирана през последните четири години нация.

“Все още нямаме крайните резултати”, каза Байдън, застанал на подиума заедно с кандидатката за вицепрезидент Камала Харис. “Числата обаче ни казват ясно и убедително: ще спечелим това състезание!”

Джо Байдън поведе и в Пенсилвания, шансовете на Тръмп се топят

Байдън се позова на своя непрекъснато растящ аванс пред Тръмп в три от петте още нерешени щата, които могат да му дадат необходимия минимум от 270 места в Избирателната колегия, която посочва президента – Пенсилвания, Аризона, Невада.

“Ще спечеля това състезание с ясно мнозинство – 74 милиона гласа”, заяви той, посочвайки, че това е рекорд по абсолютен брой гласове, получаван от президентски кандидат в американската история дотук. “Бия Доналд Тръмп с 4 милиона гласа”.

Претендентът добави, че демократите сега печелят за първи път от 24 години в Аризона и от 28 години – в Джорджия и че са си върнали т.нар. “Синя стена” – индустриалните щати от Средния запад Уисконсин, Мичиган и Пенсилвания, които преди четири години станаха терен на Тръмп заради недоволствата на провинциална Америка от ефектите на глобализацията.

Коментирайки резултатите дотук, Байдън каза, че рекорден брой американци искат промяна и че “дават ясно да се разбере, че искат страната да се обедини, а не да се разпада”.

“Не можем да спасим изгубените животи, но можем да спасим много животи”, каза той за пандемията от новия коронавирус, в която САЩ са най-тежко пострадалата страна.

Байдън обеща и икономически план, който “ще има за фокус силното възстановяване”.

Вотът по думите му “доказва това, което е доказвано много пъти: демокрацията работи, вашите гласове ще бъдат преброени”

Той декларира, че вижда като своя задача “да се обединим като нация и да излекуваме раните” и че работата на държавния глава е “да се грижи за всички американци”.

Източник: Клуб Z

Снимка: AFP

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции