<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=41219" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Полицай уби с...

Банда от агресивни маймуни превзеха манастир в Индия (видео и снимки)

06 Октомври 2019
1 1014

Банда маймуни буквално е превзела индийски манастир, като дори извършвала атаки срещу деца, съобщи благотворителна организация, цитирана от Daily Mail.

 

Общността, живееща в ашрама във Вриндаван, щата Утар Прадеш, изостави домовете си след нападението от агресивните макаци.

 

 

""

 

 

Жителите се борят, като слагат барикади на прозорците си, за да възпират приматите.

 

Шри Радхей Сева Тръст, хуманитарна благотворителна организация, написа на своята страница JustGiving: „В миналото маймуните не бяха агресивни, но сега за съжаление са. Те идват ежедневно на банди и гонят членове на ашрама, а също и посетители, включително деца, които наскоро бяха нападнати."

 

 

""

 

 

Оттам добавят, че има опасение, че маймуните може да превземат мястото за поклонение, тъй като стават все по-уверени.

 

Сега тръстът иска да събере пари за метални решетки на ашрама.

 

Смята се, че във Вриндаван има хиляди животни – които често носят бяс. Градът може да се похвали с впечатляващ индуистки храм за онези, които се кланят на Кришна.

 

 

""

 

Тъй като тези маймуни се смятат за свещени, те не могат да бъдат изгонени със сила, като освен това са защитени и съгласно Закона за защита на дивата природа от 1972 г.

 

Опасността, която маймуните могат да представляват, беше показана във видео от юли, в което се вижда как продавач на тамян във Вриндаван е нападнат от агресивните животни.

 

 

 

Източник: Daily Mail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции